Sursa foto: unsplash
Lumea antreprenoriatului este interesantă. Complexă și antrenantă. A fi antreprenor, în special la început, vine la pachet cu multe gânduri, frustrări, succese, eșecuri, provocări, cifre, taxe, cheltuieli, impozite, timp și eforturi constante. Dar atunci când ai o pasiune, îți dorești să reușești și acționezi pentru a-ți împlini visul, parcă nu mai simți că muncești. Totul se transformă într-o succesiune de zile, care curg rapid una după alta și care îți aduc o mulțime de beneficii, ca antreprenor.
Dacă și tu vrei să pătrunzi în această lume și să devii un antreprenor de succes, sau dacă vrei să-ți deschizi un alt business, dar care să nu necesite mai mult de 10.000 euro, ai ajuns în locul potrivit, la momentul potrivit, unde vei citi mesajul potrivit și vei afla care sunt cele mai bune idei de afaceri cu 10.000 euro, avantajele și dezavantajele unui astfel de business, precum și sfaturi foarte utile despre cum să reușești
Sursa foto: freepik
Începerea unei afaceri cu un capital inițial de 10.000 de euro îți poate oferi oportunități interesante, dar vine și cu anumite provocări.
Dacă ne gândim la avantajele acestei abordări, putem spune că un capital inițial moderat îți permite să încerci diverse idei de afaceri sau să abordezi mai multe segmente de piață fără să riști o investiție semnificativă.
O altă latură pozitivă constă în faptul că limitarea bugetului te poate determina să fii mai eficient și să gestionezi resursele cu atenție, ceea ce poate duce la un model de afacere mai sustenabil în viitor.
În plus, un capital modest îți permite o creștere treptată, oferindu-ți posibilitatea de a învăța din experiență și de a ajusta afacerea pe măsură ce crește.
Totuși, există și dezavantaje. Suma inițială poate să nu fie suficientă pentru a acoperi toate cheltuielile și să îți ofere un start solid. În plus, limitările financiare pot împiedica extinderea rapidă a afacerii.
Un alt dezavantaj ar putea fi presiunea de a genera rapid profituri pentru a menține afacerea sustenabilă. În cazul în care planurile inițiale nu se concretizează, există riscul ca investiția să nu fie recuperată.
Cu doar 10.000 de euro, s-ar putea să nu fie suficient pentru a acoperi toate cheltuielile, inclusiv pe cele neprevăzute, și poate limita opțiunile de finanțare pentru dezvoltare.
Limitările financiare pot face dificilă angajarea personalului, implementarea unor strategii de marketing sofisticate sau achiziționarea de tehnologii avansate, ceea ce poate afecta competitivitatea pe termen lung.
În concluzie, începerea unei afaceri cu 10.000 de euro are atât avantaje, cât și dezavantaje.
Dar poți limita pe cât posibil riscurile prin evaluarea cu atenție a tuturor avantajelor și dezavantajelor specifice domeniului tău de business, astfel încât să dezvolți un plan solid pentru a gestiona resursele în mod eficient.
În următoarea secțiune vei descoperi 20 idei de afaceri cu 10000 euro, aplicabile atât în mediul online, cât și offline.
Sursa foto: freepik/KamranAydinov
Te întrebi oare ce poți face cu 10.000 de euro? Ce business să deschizi cu doar această sumă? În vremurile în care trăim, poți începe un business și fără să ai nevoie de un buget. Da, chiar este adevărat, dar pentru a afla despre ce vorbim în acest articol, te invităm să citești următoarele rânduri, până la final.
Înainte de a porni la drum cu aceste idei, îți amintim că poți dezvolta o idee de business, fie în mediul online, fie offline, fie ambele.
Sursa foto: freepik
Iată doar câteva idei de afaceri pe care le poți dezvolta doar în mediul online. Practic, poți gestiona business-ul de oriunde din lume.
Imaginează-ți că poți dezvolta un business fără costuri, fără cheltuieli cu spațiul, cu stocuri etc. Și că îl poți crește pe măsură ce îți sunt virați bani în cont.
Despre ce vorbim? Despre a vinde cărți online în toată lumea, prin platforme precum este Amazon, Blurb etc, fără a avea nevoie de stocuri, de echipamente pentru tipărire, fără investiții inițiale, ci doar cu ajutorul unui laptop și a internetului.
Ce înseamnă asta, concret? Te înscrii pe Kindle Direct Publishing, îți creezi un cont cu toate informațiile necesare publicării și încarci conținutul unei cărți.
Înainte de încărcare, ai nevoie de un minim de research despre produsele digitale pe care le alegi pentru a le vinde, de crearea unei coperte și a paginilor pe care le poți duplica în aplicația Canva, de exemplu.
Ce tip de cărți poți încărca pe Amazon? Cărți fără conținut, cu puțin conținut sau cărți cu conținut. Noi îți recomandăm să optezi la început pentru cărți fără conținut, precum sunt agendele, jurnalele, deoarece nu ai nevoie să investești în cazul lor.
Descarcă acest ghid și află tot ce trebuie să știi despre un model de business testat și validat, pe care mulți îl folosesc, câștigând lunar de la câteva sute de euro la mii.
Introdu adresa de E-mail, primești Ghidul Gratuit și învață cum să vinzi cărți cu sau fără conținut la nivel global, fără stocuri, fără să le scrii, fără logistică sau tipografie și fără investiție financiară inițială!
Specialistul SEO este cel care crește organic un business prin diferite metode și tehnici on și off page, dar probabil că știi despre asta. Dacă nu știi, dar te pasionează domeniul marketingului, poți alege să participi la un curs pentru a deprinde abilități SEO, după care exercițiul zilnic și găsirea de clienți pe care să-i ajuți cu servicii de SEO, te pot ajuta la un moment dat să-ți dezvolți un adevărat business în acest sens. Poate chiar o agenție de SEO.
Va fi nevoie să investești într-un curs solid, promovare, site, înființare firmă și toate celelalte cheltuieli aferent
Te atrage social media? Îți place să postezi, să analizezi și să te bucuri de rezultatele obținute? Iată că poți începe prin a fi un social media manager care se ocupă cu administrarea, gestionarea și crearea strategiilor de marketing pentru business-uri.
Ce face un social media manager? Creează punți între business-uri și clienții ideali ai acestora. Scopul principal este să atragă vizibilitate, urmăritori ai platformelor de socializare și clienți, printr-o strategie de promovare online, foarte bine pusă la punct. Creează nu doar strategia, ci și conținut relevant pentru publicul căreia i se adresează un business.
Poate fi o activitate foarte plăcută și antrenantă dacă ești pasionat de platformele de socializare.
Înscrie-te la un curs și dezvoltă-ți ulterior un business în acest domeniu fascinant online. Îți recomandăm cursul lui Paul Ardeleanu.
Dar să scrii, îți place? Articole, advertoriale, ghiduri, ebook-uri, poate și cărți?
Dacă ai o pasiune pentru scris și ești apreciat pentru postările tale, de exemplu, sau pentru eventualele articole, ghiduri pe care le-ai scris, ia în calcul și această meserie. Este una profitabilă, dacă ești bun și dacă înveți în continuu.
Poți fie să-ți promovezi serviciile în social media, cu ajutorul unui site profesional, fie să-ți deschizi direct o agenție, sau un blog, cu ajutorul căruia poți dezvolta un business pe măsură ce câștigă popularitate.
Fie că ești expert în fonduri europene, social media, contabilitate sau orice alt domeniu, poți oferi servicii de consultanță online. Toate business-urile au nevoie de contabilitate și prezență în social media. Mulți aplică pentru fonduri europene.
Și atunci, posibilitatea de a lucra cu un anumit număr de clienți poate fi începutul unui business solid în oricare dintre aceste domenii
Sursa foto: freepik/mega-studio
De la an la an, comenzile online cresc, pentru că oamenii au din ce în ce mai multă încredere în cumpărăturile cu doar un click. Chiar și achitarea online a produselor a cunoscut o creștere semnificativă, în ultima perioadă, motiv pentru care un magazin online poate fi un business perfect. Este nevoie să cercetezi piața, să vezi ce anume se caută, ce procent anual de vânzări online au produsele la care te gândești tu și să creezi un plan de business.
Un site profesional (magazin online cu platformă integrată) te poate costa în jur de 2000-3000 euro, vei mai avea nevoie de stoc de produse, de un buget pentru înființarea firmei, pentru contabil, eventual de un spațiu dacă produsele sunt multe și variate, de contract cu o firmă de curierat, și de alte formalități necesare pentru a fi în deplină legalitate
Singurătatea a devenit un fenomen la nivel mondial. Foarte trist este faptul că influențează ființa umană din toate punctele de vedere. Atât de mult, încât mulți se ‘’îndreaptă’’ spre depresie, iar asta înseamnă că pot fi devastatoare consecințele.
Un site matrimonial poate contribui la unirea oamenilor. Nu ți-ar plăcea să știi că ai contribui la asta? Este adevărat că este necesar să investești foarte multă energie pentru ca un astfel de site trebuie să fie foarte serios, să aibă o mulțime de funcționalități, dar să vină și cu ceva nou, pentru a te diferenția de concurență, dar și pentru a ajuta cu adevărat oamenii.
Așadar, iată o altă idee din acele idei de afaceri cu 10000 euro la care te poți gândi.
Dacă ai o idee bună, indiferent de domeniu, aplicabilă și care se diferențiază de ceea ce există în piață, poți dezvolta o aplicație. Te poate costa dezvoltarea acesteia, dar bugetul se încadrează în cei 10.000 euro. Asta, dacă nu cumva te pricepi tu la acest domeniu.
Fie că vrei să predai limba română, limba engleză, geografie, istorie, științe umane sau orice altceva, poți pregăti copiii în online. De la clasa 0 până în clasa a XII, chiar și studenți, poți pregăti în mediul online.
Sigur că vei avea nevoie de un site profesional, de promovare în social media și pe motoarele de căutare, de înființare firmă, de un contabil etc, dar dacă tu stăpânești un domeniu, și mai ești și profesor pe deasupra, ce te poate împiedica
Și în acest caz poți dezvolta un business, și încă unul foarte profitabil. Imaginează-ți că în trimestrul 3 al anului 2023, au fost raportate în lume 359.3 milioane de înregistrări de domeniu, potrivit unui articol postat pe websiterating.com. Orice business are nevoie de un site.
Costurile dezvoltării unui astfel de business nu poate fi mai mare de 10.000 euro, incluzând toate taxele și cheltuielile, cel puțin pentru început.
Poți fi antreprenor, unic asociat sau te poți asocia cu alte persoane, neapărat de încredere, cu aceeași pasiune ca a ta.
Îți place promovarea online? Atunci poți înființa o agenție de marketing, focusată pe anumite obiective. Poți scrie conținut de tip content sau copywriting pentru afaceri, poți oferi servicii de optimizare SEO, poți crea strategii complete și complexe de promovare sau poți alege orice alt element de marketing. Cu timpul, pe măsură ce îți scalezi business-ul, le poți îngloba pe toate.
Educația online este în creștere. Dacă în 2015, platformele e-learning ajungeau să valoreze aproximativ 161 miliarde de dolari, se consideră că în 2025 se va dubla. Nevoia oamenilor de a învăța tot soiul de abilități, de oriunde s-ar afla, care să-i ajute să câștige mai bine și să se bucure de o viață împlinită și mai frumoasă, este într-o continuă creștere.
Dacă până acum am văzut ce idei de afaceri cu 10000 euro poți dezvolta în online, să vedem care pot fi aplicabile în mediul offline
Sursa foto: freepik
Acum, hai să vedem ce afaceri cu 10000 euro putem dezvolta în offline, dar nu uita un detaliu important. Că vei avea nevoie să te promovezi în online, pentru ca lumea să afle de tine.
Îți place să creezi cu propriile mâini obiecte handmade? Pot fi decorațiuni, pot fi mici cadouri oferite cu diferite ocazii, poate fi orice îți place să meșterești. Este adevărat că îți solicită timp, dar gândește-te că un obiect handmade este precum o capodoperă de artă. Este unică, de nereplicat, chiar dacă multe pot părea identice. Ceea ce este creat de mâna omului, este unic.
Ai nevoie de cheltuieli cu materialele, cu promovarea, eventual cu un spațiu, contabil, înființare etc.
Sursa foto: freepik/peoplecreations
Până acum, un website era doar o idee bună pentru multe afaceri, dar privind în viitor, va deveni un must-have esențial pentru a inspira încredere și transparență.
Clienții adoră să aibă toate informațiile la îndemână, iar o afacere cu un site web dedicat devine instantaneu mai atrăgătoare.
Prin urmare, serviciile de dezvoltare a website-urilor și a diverselor aplicații devin mai căutate ca niciodată. Îmbrățișează viitorul digital și creează o prezență online care să îți propulseze afacerea la nivelul următor
Să spunem că poți încheia contracte cu restaurante din localitatea ta pentru a livra mâncarea clienților acestora. Poți dezvolta un adevărat business, pentru că poți prelua atâtea restaurante în funcție de câți angajați vei avea la un moment dat. Dar pentru început, poți fi doar tu să testezi cum funcționează. Dacă este profitabil pentru tine, și bănuim că este, atunci poți scala.
Poți contacta câteva restaurante pentru a le propune această idee de colaborare.
Poți organiza nunți, botezuri, aniversări, petreceri private, pensionări sau orice alt eveniment. Înscrie-te la un curs specific de planificare și organizare a evenimentelor, învață să aduci mereu ceva nou, exersează cu evenimentul unui prieten pentru început și dezvoltă-ți un business din asta.
Vei avea nevoie de un spațiu cu titlu de birou, de echipamente pentru petreceri, de cheltuieli cu înființarea firmei, contabil, un site pentru promovare și alte cheltuieli de acest gen. Dar te poți încadra în 10.000 euro.
Dacă te atrage fotografia, un business de tipul studioului foto poate fi perfect pentru tine. Gândește-te că poți alege dintre fotografie de evenimente, de familie, de peisaj, iar posibilitățile de a câștiga sunt numeroase. Îți poți promova serviciile fie la evenimente, fie în propriul studio.
Achiziționează-ți un aparat foto performant și accesorii. Închiriază un spațiu. Participă la un curs profesionist, exersează și pornește pe drumul antreprenoriatului. Vei investi în aparatură, un spațiu pe care îl vei închiria pentru câteva luni, înființarea firmei și alte cheltuieli.
Sursa foto: freepik
Oamenilor le plac obiectele vintage/retro. Este adevărat că există o diferență între ce exprimă un termen și celălalt, însă ideea este aceeași.
Să recunoaștem că o locuință amenajată, decorată și accesorizată cu elemente retro sau vintage, are un farmec aparte.
Poți închiria un spațiu, ulterior începi să cauți furnizori de astfel de obiecte, și să-ți deschizi firma. Lucrează tu pentru început și în funcție de cum decurge totul, poți angaja ulterior.
Credem că te poți încadra în 10.000 de euro.
Printre cele mai profitabile industrii din lume este industria beauty. Înțelegem și motivul. Ne place să arătăm bine, să atragem privirile celorlalți, să ne simțim bine cu noi înșine.
Dacă te pasionează una din ramurile industriei, poți deschide un salon de coafură, makeup, masaj, manichiură-pedichiură, barber shop etc. În funcție de pasiunile tale, investește în educația ta în acest sens, participă la cursuri de profil, la seminarii pe teme specifice și fă-ți un plan de business. Dacă nu este punctul tău forte, poți angaja o firmă de încredere care să-ți scrie acest plan și eventual să vină cu idei aplicabile în prezent.
Atenția ni se îndreaptă pe zi ce trece spre un stil de viață sănătos, iar asta presupune nu doar o alimentație echilibrată, ci și mișcare zilnică. Deși există programe pe care oamenii le pot urmări pentru a atinge acel număr de 30 de minute zilnice de mișcare, un antrenor personal te poate ajuta să te menții în formă în funcție de constituția ta. Mai mult de atât. În cazul în care ai nevoie să pierzi un număr de kilograme în exces, antrenorul te poate ajuta să lucrezi acele zone ale corpului pe care el le recomandă pentru a pierde din greutate.
Și atunci, dacă te pasionează acest domeniu, dacă îți place să lucrezi cu oamenii, dacă poate ai și pregătire în acest sens, poți fi un antrenor personal de succes. Te-ai gândit la asta?
O franciză poate fi o idee bună de business, doar că are avantaje și dezavantaje, sigur. Fiecare business are. Dar sunt unele dezavantaje pe care nu știm dacă le poți accepta.
Avantajul principal este că tu ai business-ul de-a gata. Ai nevoie doar de spațiu și promovare. Problema este că brandurile populare vin cu nevoia unui spațiu central, iar asta înseamnă că închirierea acestuia poate fi costisitoare.
Ești limitat de formatul afacerii, dar dacă asta nu e o problemă pentru tine, atunci este perfect.
Potrivit unui articol postat pe zf.ro, rata de profitabilitate este mai mică în cazul unui business de tip franciză decât în cazul celor
înființate de la 0, spune un consultant în franciză.
Se pare că cele mai bine vândute francize sunt serviciile de retail, patiserie, construcții, educație, IT, servicii, instalații sanitare.
Sursa foto: Business Accounting Basics.com
Bun, acum că ai văzut câte idei de afaceri cu 10000 euro poți dezvolta, ai nevoie să îți alegi una dintre acestea. Desigur, dacă tu ai o idee mai bună, cu atât mai bine.
Creează un plan solid, tu sau cu ajutorul unui specialist, obține resursele pentru a dezvolta business-ul (nu te îndatora). Ia în calcul economiile tale sau un împrumut de la părinți, rude, dar nu te îndatora la bancă.
Ulterior va fi nevoie să te gândești la un nume atrăgător al afacerii, un nume memorabil, să decizi ce formă legală alegi. Dar aici un consultant fiscal te poate ajuta în acest sens. O idee bună este să-ți asiguri business-ul, în caz că se întâmplă ceva.
Urmează diferite formalități de genul deschiderii unui cont special, a creării și promovării brandului, a angajării unui contabil și a găsirii de clienți.
Este adevărat că pare floare la ureche citind acest rânduri, dar în realitate este nevoie de muncă, eforturi intense și continue, cel puțin în primul an.
Îți recomandăm să te informezi foarte bine înainte despre planul de afaceri, numele firmei, acte necesare, surse de finanțare, termenii specifici, strategii de marketing, și să adopți un mindset de performer, de antreprenor.
Referitor la ideea de business. Înainte de a o pune în aplicare, cercetează piața, află dacă există cerere, și mai presus de orice nu începe un business dacă nu rezonezi cu obiectul. De asemenea, nu începe un business dacă nu ai o anume expertiză și experiență.
Testează în online ideea pe care o ai, prin intermediul unor sondaje pe care le poți crea pe conturile social media. Vezi cum percep consumatorii ideea ta.
Nu te gândi la început să angajezi, în special pentru un business în online, eventual, pentru a reduce costurile poți colabora cu un freelancer, pentru că te va costa mai puțin decât un angajat sau o agenție care să se ocupe de site, promovare etc.
Cel mai important sfat ar fi următorul: nu renunța la primul eșec. Viața este colorată în diferite nuanțe, gri, roz, negru, albastru, violet. Nu va fi mereu la fel. Fiecare eșec va fi o lecție pe care o vei învăța. Credem că învățăm cel mai bine din greșeli.
Și încă un sfat important! Începe cu o idee de business online, ideal una pentru care să nu investești prea mult spre deloc. Una din aceste idei profitabile este cea prin care poți vinde cărți online, în toată lumea. Citește acest ghid și vei afla cât de ușor este să te bucuri de câștiguri, fără să investești.
Ulterior, cu banii câștigați poți investi și într-un alt business online sau offline.
Ce înseamnă o afacere de succes? Dar un antreprenor de succes?
Un antreprenor de succes este cel care nu a renunțat, iar un business de succes a fost la început o idee care s-a dezvoltat și s-a diferențiat de concurență, nu neapărat prin alte produse, ci prin poziționare.
Așadar, printre aceste idei de afaceri cu 10000 euro, există una care te atrage?
Razvan Aleman & Claudiu Nistor
Fondatori ai comunității GoPublish
Descoperă cum să vinzi cărți cu sau fără conținut, global, fără să le scrii, și fără să ai nevoie de buget de stocuri, logistică sau de tipografie