fbpx

Idei de afaceri online | +60 de modele de business online

Sursa foto: pixabay.com

Vremurile sunt tulburi din punct de vedere financiar. Prețurile cresc parcă în fiecare zi, astfel că veniturile devin greu de gestionat pentru fiecare cheltuială în parte.

Un venit suplimentar nu ar strica, nu-i așa? Te gândești cum ai putea face asta. Ai deja un job de 8 ore, dar îți rămâne timp și pentru altceva. Job-uri part time, mai ales în a doua parte a zilei se găsesc destul de greu și e dificil dacă găsești ceva în cealaltă parte a orașului.

Așa că soluția cea mai bună este o activitate pe net. Afaceri online se pot face multe. Dar este necesar să găsești ceea ce îți place și știi că vei putea face cu succes.

De ce sa incepi o afacere online?

Sursa foto: freepik.com

O afacere online nu garantează venituri extraordinar de mari din prima lună. De aceea, o afacere de acest fel este excelentă ca o activitate pe lângă job-ul de la 8 la 16.

Tocmai pentru că este vorba despre online, poți lucra oricând vrei. Îi faci programul în funcție de celelalte activități ale zilei, fără a fi ancorat într-un program fix.

Apoi, ești propriul șef. Nu dai raportul nimănui despre cât ai lucrat sau de ce ai luat anumite decizii. Și acesta pare cel mai bun argument, nu?

În plus, nu ai angajați. Tu ești cel care comandă, tu ești cel care execută. Dacă lucrurile nu ies chiar cum ai preconizat, ești singurul răspunzător. Nu te ceartă nimeni, dar nici nu ai pe cine să cerți.

Locația de unde lucrezi poate fi…oriunde. Ori că ești acasă, ori că pleci în concediu, dacă ai un laptop și conexiune la internet poți foarte bine să îți administrezi afacerea.

Ești convins acum că poți face afaceri pe internet? E o soluție bună.

Cum putem ajunge de la propria pasiune la o afacere online?

Sursa foto: unsplash.com

Și pentru că vorbim despre afacerea online ca un al doilea job, ar fi indicat să alegi un domeniu care îți place. Și mai bine de atât ar fi să-ți transformi hobby-ul în activitatea care să îți aducă un venit suplimentar.

Este important acest lucru, pentru că, dacă deja ai cunoștințe în domeniul respectiv poți aplica imediat ceea ce știi. Nu mai ai nevoie de cursuri suplimentare sau să înveți tehnici de la zero. O specializare sau aprofundarea unui domeniu sunt mult mai simplu de făcut decât să înveți bazele.

Așa că, gândește-te ce îți place să faci în timpul liber, la ce ești bun și care sunt hobby-urile tale. Analizează bine nișa către care te-ai putea îndrepta, apoi stabilește exact ce activitate ai putea face sau ce informații ai putea oferi altora pentru a-ți suplimenta venitul. Analizează piața, pune la punct un minim de strategie, și spor la treabă!

Idei de afaceri online | +60 de modele de business online

Idei de afaceri online sunt multe. Trebuie doar să ții cont de ceea ce știi să faci, domeniul în care ți-ar face plăcere să activezi și nișa de clienți către care vrei să te îndrepți. Iată mai jos mai mult de 60 de idei de afaceri pe internet din care te poți inspira și de la care poți porni o afacere ce în timp se poate dezvolta și îți poate asigura traiul zilnic:

1- Cursuri online

Sursa foto: freepik.com

Online-ul a devenit o sursă excelentă de informații și locul unde se găsește aproape orice. Chiar și cursuri pe care alteori le frecventam față în față. Acum e mai simplu să facem un curs. Profită de acest lucru, și dacă ești expert într-un domeniu, pune-ți expertiza într-un curs pe care apoi vinde-l online. Poate fi vorba despre orice, în orice domeniu. Oamenii sunt mereu în căutare de informații noi și dornici să învețe, iar cursul tău își va găsi elevii.

2- Magazin de produse handmade

Produsele handmade au mare căutare și sunt apreciate din ce în ce mai mult, în detrimentul celor produse în masă. Profită de acest lucru și deschide un magazin online. Caută producători de astfel de produse și vinde-le în magazinul tău. Promovează-l , iar clienții nu vor întârzia să apară.

3- Scrie și vinde cărți ”print on demand”

Sursa foto: freepik.com

O activitate care poate genera mulți bani este scrierea de cărți ”print on demand”. Ce înseamnă acest lucru? Că vei scrie și edita cărți pe care le vei urca în format electronic pe platforme internațional precum Amazon KDP, iar abia în momentul în care se plasează o comandă se printează cartea și se expediază, de către platforma respectiva. Asta înseamnă că nu ai nevoie de niciun fel de stocuri, nu ai bătăi de cap cu editarea sau cu livrarea.

Dar, mai e ceva: nu trebuie să ai vreun talent de scriitor pentru a face acest model de afacere. Și asta pentru că vei scrie cărți fără conținut, adică no content, cu low content sau high content. Ce înseamnă asta? Ești curios nu-i așa?

Păi înseamnă că vei crea un design pentru coperta unei agende, de exemplu. Aceasta este cartea fără conținut.

Noi, la GoPublish, prin acest sistem am ajutat mii de oameni să obțină profituri generoase. Și te învățăm și pe tine pas cu pas cum trebuie să faci editarea. Cum și unde urci cartea și exact ce setări este nevoie să faci pe platforma de pe care vei urca cartea pentru vânzare.

Pe scurt: creezi design-ul într-un program simplu, cum este Canva. Poți alege să faci, de exemplu, un carnet de notițe pentru asistente medicale. Pentru a te adresa acestei nișe, alegi evident un design potrivit. Apoi, îți faci un cont pe Kindle Direct Publishing (este site-ul cel mai simplu de accesat) iar noi te vom ghida la fiecare pas.

Vei urca cartea, ajutat de noi, apoi vei afla cum trebuie să îți faci promovare. Cuvintele cheie sunt importante, asta pentru ca produsul tău să fie găsit ușor de cei care îl caută. Iar nișele pentru astfel de cărți sunt infinite. Trebuie să aloci un pic de timp pentru design și promovare pentru a beneficia de cât mai multe comenzi.

Toți acești pași i-am explicat pe îndelete în ghidul nostru gratuit. Descarcă-l și citește-l.  Vei afla mai multe despre cum poți face bani aplicând această metodă de business. Și dacă nu ne crezi pe cuvânt că se poate, mărturiile celor care au câștigat deja se găsesc aici.

Introdu adresa de E-mail, primești Ghidul Gratuit și învață cum să vinzi cărți cu sau fără conținut la nivel global, fără stocuri, fără să le scrii, fără logistică sau tipografie și fără investiție financiară inițială!

4- Antrenamente online

Pandemia ne-a trimis în online, chiar și când vine vorba despre exercițiile fizice. Atunci au luat amploare antrenamentele online, ținute de antrenori cu experiență. Iar trend-ul s-a menținut, și mulți oameni din lumea întreagă preferă să facă exerciții după un curs găsit pe internet. Așa că dacă ai expertiză în acest domeniu, folosește-o. Creează cursuri online pentru toate categoriile de mușchi, urcă-le pe internet și ajută oamenii să fie în formă.

5- Magazin cu accesorii pentru sport

Sursă foto: freepik.com

Și dacă începi afacerea cu antrenamente online, nu ar strica să îți deschizi și un magazin cu accesorii pentru sport. Îl promovezi în timpul cursurilor, și invers. Vei avea o afacere 2 în 1 care nu are cum să dea greș.

6- Servicii de traducere

Dacă cunoști foarte bine o limbă străină nu ar strica să faci demersurile necesare pentru a obține atestatul de traducator. Pasul următor este să îți faci cunoscute serviciile în mediul online, și să începi traducerile.

7- Predare online

Cunoști o limbă străină la perfecție, cum spuneam, dar poate nu ai timp sau chef să obții atestatul de traducător. Atunci poți prea online celor care doresc să învețe. Așa ai putea avea clienți de oriunde, pe care să îi înveți engleza, de exemplu.

8- Creator de CV-uri

Mulți dintre cei care aplică pentru job-uri nici nu ajung până la interviu din cauza CV-ului prost întocmit. Acesta este prima interacțiune pe care o ai cu posibilul angajator, așa că ar trebui să fie cât mai bine realizat. Și cum  mulți nu știu exact cum ar trebui să arate, apelează la cei care știu. Fii tu unul dintre ei și poți face bani din asta.

9- Scrie scrisori de intenție

Sursă foto: freepik.com

Dacă reușești să te impui pe piața CV-urilor, extinde-ți serviciile și către scrisori de intenție. Pentru a aplica la un job, majoritatea anunțurilor cer și o scrisoare de intenție. Studiază ce elemente trebuie să conțină, cum trebuie scrisă, și vinde acest serviciu la pachet cu cel de mai sus. Acest lucru va asigura un venit mai mare de la un singur client.

10- Pornește un blog

De citit se citește cam orice pe internet: opinii, informații, pont-uri…Dacă ai puțin din fiecare ar fi bine să le expui într-un blog. Poți scrie acolo orice despre orice sau te poți axa pe o nișă anume: modă, machiaj, trend-uri de tot felul, tehnologie…Când pagina va avea destui urmăritori, te vei putea asocia cu diferite brand-uri pe care să le promovezi și care să te plătească pentru acest lucru.

11- Fă copywriting

Afacerile online sau cele fizice, au mereu nevoie de promovare. Serviciile lor ajung la potențialii clienți prin scrisori de vânzare, e-mailuri informative, postări pe rețelele sociale. Dar, pentru a-și atinge scopul, acestea trebuie scrise de un copywriter. Fă un curs în acest sens, scrie pentru alții și vei fac bani promovând servicii și afaceri.

12- Devino influencer

Sursă foto: unsplash.com

Majoritatea influencerilor au început cu un blog, despre care vorbeam mai sus. Au trecut apoi la nivelul următor, pe instagram. Aici au continuat să ofere informații sau chiar aspecte din viața lor. Câștigurile sunt mai mari, așa că nu ar fi rău să încerci.

13- Web design

Afacerile au nevoie și de site-uri. Aici se oferă toate informațiile despre activitatea respectivă, iar pentru clienți navigarea ar trebui să fie simplă, intuitivă și domeniile să răspundă la toate întrebările. Asta face un web designer, iar dacă îți place acest lucru și ai abilitățile necesare, folosește-le pentru a pune pe picioare o afacere în acest sens.

14- Site de rezervări online

Atunci când plecăm în vacanță, de cele mai multe ori facem rezervările online. Pe piață sunt câteva astfel de platforme cunoscute la care apelează mai toată lumea. Ori faci asta și te integrezi pe piață, ori poți restrânge nișa: rezervări pentru locații la mare, la munte sau pensiuni rustice. Stabilește un comision, atrage clienți chiar și din străinătate și începe afacerea!

15- Fă un podcast

Sursă foto: unsplash.com

Podcast-urile sunt noile emisiuni. Au prins avânt de ceva vreme, dar nu este târziu să te remarci în acest domeniu. Nu vorbi generalități, ci află ce domeniu este căutat și unde se îndreaptă interesul majorității. Găsește interlocutori interesanți, care pot aduce informații utile și noi, înregistrează și dă-le drumul în online. Cu cît mai mulți urmăritori vei câștiga, cu atât notorietatea ta va crește și vei putea percepe bani.

16- Investește la bursă

Dacă ai ceva bani puși deoparte și nu știi cum să îi pui la treabă, investiția la bursă sau în acțiuni la societăți profitabile ar fi o idee bună. Nu este chiar o afacere online,dar informațiile le poți lua de pe internet, și tot aici poți verifica stadiul veniturilor tale. Investind inteligent vei obține profituri fără prea mari bătăi de cap.

17- Design interior

Dacă ești pasionat de acest domeniu este foarte simplu să faci bani online. Poți realiza proiecte atât pentru cei din orașul tău, und ai posibilitatea de a avedea locația live, dar și pentru clienți din alte localități sau chiar țări. Aici e ceva mai greu cu măsurătorile, dar poți colabora cu alți designeri pentru care să realizezi randările. Pune-te la punct cu programele în care se lucrează și va fi simplu.

18- Peisagistică

Și dacă tot înveți programele în care se fac randări, poți extinde serviciile și la peisagistică. Dar, vei avea ceva în plus de învățat- despre plante, cum trebuie aranjate, etc. Dar, toate astea se află și ele la un curs, deci nimic nu e foarte complicat, mai ales dacă devine o sursă de venit.

19- Contabilitate

Sursă foto: freepik.com

Ești un om al cifrelor și chiar lucrezi ca și contabil, dar ești angajat? Ai putea face același lucru în timpul liber, pentru tine. Nu e greu să-ți găsești clienți, pentru că orice activitate, mică sau mare, are nevoie de contabil. Poți lucra foarte bine din confortul casei tale, fără nici măcar să te întâlnești față în față cu clienții tăi.

20- Canal de Youtube

Sunt youtuberi care au zeci de milioane de abonați și câștigă tot atâtea milioane de dolari. Poți începe și tu să faci asta și dacă găsești nișa potrivită, i-ai putea ajunge din urmă, de ce nu? Trebuie doar dedicare, implicare și timp alocat.

21- Social media manager

Sursă foto: freepik.com

Rețelele sociale au devenit o adevărate cale de afirmare și de publicitate. Dar, nu toți cei care au o afacere știu cum să o promoveze în social media. Sau sunt persoane cunoscute care au potențial, dar nu cunosc partea de social media. Dacă tu știi ce trebuie făcut pentru a aduna cât mai mulți urmăritori, poți face asta pentru alții. Le gestionezi conturile, publici conținut și atragi urmăritori, iar în funcție de rezultate îți vei putea crește constant veniturile.

22- Dropshipping

Este o idee de afacere ce prinde tot mai bine și la noi și devine o activitate ce îți poate aduce bani din fața calculatorului. Mai exact, tu vinzi unui client un produs, dar furnizorul inițial este cel care îl ambalează, îl expediază și încasează banii. Pe pachet însă apar datele magazinului tău, iar după tranzacție în cont îți va intra un procent din suma vândută. Destul de simplu, nu? Mai ales că poți vinde orice, fără să ai vreo bătaie de cap cu distribuția sau stocurile de marfă.

23- Redactor online

Sursă foto: freepik.com

Publicațiile centrale, fie cele tipărite, fie cele online, nu au știri doar de interes general și național. Ele informează și despre ce se întâmplă la nivel local, în toate zonele și orașele țării. Pentru asta au nevoie de redactori, corespondenți, care să le transmită aceste informații. Poți fii tu unul dintre ei, pentru orașul tău. Afli ce se întâmplă, ce e nou, scrii și trimiți mai departe.

24- GoogleAds specialist

Reclamele de pe internet și căutările pe Google pot face diferența atunci când vorbim despre promovarea unei afaceri. Din fața laptopului vei planifica, implementa și manageria campanii în Google Ads pentru a crește o afacere. Legătura se poate ține cu clienții exclusiv online, deci ar fi un job perfect pentru orele după amiezii.

25- Coaching online

Sursă foto: unsplash.com

Acest domeniu este extrem de vast. Coaching-ul poate fi în domeniul afacerilor, al dezvoltării personale, management, marketing…cam orice. Dacă performezi într-o activitate, oferă-le și altora, contra cost, informațiile pe care le-ai acumulat în timp.

26- Marketing afiliat

Asta înseamnă că promovezi produse sau servicii prin intermediul blogului, podcastului sau vlogului tău. Pentru a face asta, însă, este nevoie să ai un număr destul de mare de urmăritori. Și cu cât numărul acestora va fi mai mare, cu atât taxele percepute de tine pentru promovare vor fi mai mari.

27- Asistent virtual

Activitatea unui asistent în cadrul unei firme este una ce poate fi externalizată și tot mai multe companii aleg să facă asta. Ce ai de făcut? De introdus date și arhivat, de stabilit întâlniri, poate de depus ceva acte la instituții. Dacă stăpânești o limbă străină, atunci sfera se lărgește, pentru că poți obține un astfel de job chiar și la o companie din străinătate.

28- Crează aplicații

Sursă foto: freepik.com

Aici vorbim despre o activitate extra dacă ești deja specialist în domeniu. Poți învăța, nu este o problemă, dar dacă deja ai cunoștințele necesare în IT, va fi mult mai simplu. Gândește-te la aplicații de care au nevoie cât mai multe persoane în viața de zi cu zi, pune ideea în aplicare și s-ar putea să te îmbogățești.

29- SEO Specialist

Nu este o muncă grea, dimpotrivă. Trebuie doar să analizezi site-urile clienților și ale concurenței și să recomanzi cele mai bune soluții pentru ca acestea să apară în primele poziții în motoarele de căutare. Îți trebuie însă perseverență și atenție la toate micile detalii.

30- Analist date

Mintea ta este extrem de analitică? Pune-o la treabă! Multe companii au nevoie de tot felul de analize, de statistici, de date comparative. Poți face tu asta, după orele de la job-ul principal. Iar site-urile de specialitate sunt pline de cereri pentru astfel de activitate.

31- Transcrieri

Ședințe multe, lungi, tot felul de astfel de întâlniri au nevoie de transcrieri ale discuțiilor. Fie că au fost înregistrate audio sau au fost cazuri în care au fost filmate, cineva trebuie să le transcrie. Și de ce nu ai fi chiar tu? Caută astfel de anunțuri pe net și oferă-ți serviciile.

32- Editor foto-video

Sursă foto: pixabay.com

Fotografiile sau video-urile ce urmează a fi, de exemplu, postate online, au nevoie de mici retușuri. Nu întotdeauna cei care le realizează au și timp să le editeze, iar pentru asta caută un colaborator. Dacă te pricepi la astfel de lucruri sau ești dispus să înveți, ar putea fi o sursă bună de venit suplimentar.

33- Vinde fotografii

Ori că le realizezi tu, ori că găsești fotografi pasionați de la care să le aduni, vânzarea de fotografii ar putea fi o idee bună. Le pui pe un site, le împarți pe categorii și cine dorește să le folosească le cumpără.

34- Scriitor de conținut

Orice text care apare în online înseamnă ”conținut”. Indiferent că este vorba despre promovarea unor servicii, despre descrierea unor fapte sau evenimente, pagini web…cineva trebuie să le scrie. Dacă ai măcar un pic de talent în acest sens poți deveni content writer.

35- Voice over

Sursă foto: unsplash.com

O voce bună face bani. Dacă deții așa ceva, dar și un microfon de calitate, poți oferi servicii de voice over sau narare. Nu e nimic complicat, dar ai nevoie de o dicție bună. La fel, anunțurile se găsesc pe net.

36- Meditații online

 Ești un profesor ce are timp liber sau expert într-un domeniu? Atunci meditațiile online, de această dată, ți-ar putea aduce ceva bani în plus. Poți avea elevi de oriunde din țară, chiar mai mulți deodată. Le predai materia, le oferi soluții, le răspunzi la întrebări, percepi o taxă pentru asta.

37- Corector texte

Cei care scriu texte poate nu mai au timp să le și corecteze. Dacă însă tu cunoști bine limba română, poți face acest lucru. Înainte de a ajunge la destinatar, oricare ar fi el, textele trec mai întâi pe la tine. Le verifici ortografia, semnele de punctuație, literele în plus sau în minus. Este foarte simplu nu? Și e și mai simplu pentru că poți lucra de oriunde.

38- Planificator de vacanțe

Cei care scriu texte poate nu mai au timp să le și corecteze. Dacă însă tu cunoști bine limba română, poți face acest lucru. Înainte de a ajunge la destinatar, oricare ar fi el, textele trec mai întâi pe la tine. Le verifici ortografia, semnele de punctuație, literele în plus sau în minus. Este foarte simplu nu? Și e și mai simplu pentru că poți lucra de oriunde.

39- Expert în gadget-uri

Tehnologia nu mai are niciun secret pentru tine? Nu te gândi că toată lumea este expertă în asta, dimpotrivă. Încă sunt multe persoane care nu știu să folosească toate funcțiile unui telefon sau cum să conecteze niște căști bluetooth. Realizează niște scurte video-uri în care să explici astfel de lucruri, urcă-le pe un site sau un canal de youtube și asta e. Iar idei vei primi cu siguranță, de la cei mai puțin experimentați.

40- Consultant în securitate cibernetică

Sursă foto: freepik.com

Atacurile din online devin un subiect spinos. Tot mai multe companii sau chiar instituții de stat s-au confruntat cu astfel de probleme. Dacă tu ești expert în acest domeniu sau ai dobândit experiență pe cont propriu, poți oferi consultanță despre sporirea securității în online. Este un tip de consultanță din ce în ce mai căutat și evident, bine plătit.

41- Video-uri DIY

Dacă ești o persoană îndemânatică, îi poți învăța și pe alții cum să facă diverse lucruri. Filmează video-uri scurte în care să explici procedurile pentru un anumit proiect, iar apoi urcă-le pe un canal de Youtube, pe site-ul tău. Dacă te gândești să îți extinzi serviciile, poți apela la alți specialiști din domenii diferite amenajări, construcții, etc, care la rândul lor să explice cum se pot realiza anumite lucruri fără ajutor.

42- Completează sondaje online

Multe companii care au nevoie de feedback apelează la sondajele online. Le poți completa, poți trimite și altor persoane, și astfel începi o mică afacere fără  niciun fel de investiție.

43- Participă la focus grupuri

Sursă foto: unsplash.com

Din nou, pentru a obține o reacție din partea altora, companiile, indiferent că sunt mari sau mici, au nevoie de feedback și pentru asta organizează focus grupuri. Cei care participă sunt aleși în funcție de anumite caracteristici, iar în urma feedback-ului oferit vei fi plătit.

44- Job remote

Dacă vrei însă să te angajezi și nu să-ți începi propria afacere, un job remote este ideal. Caută astfel de anunțuri, aplică sau fii proactiv și trimite-ți oferta către companiile care se pliază pe expertiza ta.

45- Tester de software, jocuri și aplicații

Sursă foto: freepik.com

Dacă îți petreci mult timp în fața calculatorului, fă din asta o sursă de profit. Companiile care crează aplicații, jocuri video și software le testează înainte de a le lansa pe piață. Depistează astfel lucrurile mai puțin reușite și le îmbunătățesc în urma feedback-ului. Fii un astfel de tester, și vei fi plătit pentru părerile tale.

46- Specialist dating online

A întâlni o persoană potrivită pentru o relație devine din ce în ce mai greu din cauza timpului liber puțin. Așa că aplicațiile de dating au prins foarte bine la public. Crează o astfel de aplicație, dar vino cu ceva inedit. Stabilește niște algoritmi diferiți față de ce există deja, realizează match-urile pe alte criterii. Asta înseamnă să studiezi concurența și să vii cu ceva nou, și atunci mai mult ca sigur că vei avea succes.

47- Client misterios

Sursă foto: freepik.com

Asta înseamnă că vei fi angajat de firma respectivă pentru a cumpăra ceva de la ei și a oferi un feedback în ceea ce privește calitatea serviciilor, rapiditatea expedierii, disponibilitatea celor de la call center. Nu e greu deloc, mai ales că nu ai nevoie de niciun fel de experiență.

48- Marketing online

Orice activitate, pentru a avea succes, are nevoie de promovare. Iar în timpurile moderne pe care le trăim, cel mai bine această promovare se face în online. Asta înseamnă strategii de marketing. Iar tu le poți face cu succes dacă ai puțină experiență în domeniu. Dacă însă ești doar pasionat, un curs de perfecționare înainte de a te apuca de treabă nu strică.

49- Suport tehnic

Sunt firme care externalizează astfel de servicii. Tot ce trebuie să faci este să le găsești, în domeniul în care te pricepi, și să iei legătura cu ei. Cu siguranță că vor oferi un curs de instruire despre produsele lor, iar apoi tot ceea ce trebuie să faci este să stai de vorbă cu clienții să îți ajuți să iasă din impas.

50- Nutriționist

Dacă lucrezi în acest domeniu, pentru că este nevoie de cursuri autorizate, ai putea foarte bine să îți extinzi activitatea și în online. Vei putea avea astfel clienți de oriunde, iar dacă cunoști și o limbă străină, piața îți este asigurată și în străinătate. Ca să fii mai vizibil ar ajuta să îți faci un site de prezentare atât în română, cât și în engleză sau în limba pe care o cunoști.

51- Magazin online

Dacă ai un magazin fizic îți poți diversifica și crește clientela dacă aduci lucrurile de vânzare și în online. Pe lângă produsele tale poți colabora și cu alți producători sau comercianți, iar astfel vei avea mai multe tipuri de produse, ceea ce înseamnă posibilități mai multe pentru clienții tăi.

52- Tranzacționare la bursă

Sursă foto: freepik.com

Mai sus spuneam că poți obține bani în plus dacă îți investești banii la bursă. Dacă însă îți place să tranzacționezi și mai important, te pricepi la asta, poți face tranzacții și în numele altora. Dar dacă te hotărăști să faci asta, fii sigur pe abilitățile tale și pe cunoștințele în domeniu.

53- Specialist WordPress

Aceasta este una dintre cele mai utilizate platforme atât de bloggeri, cât și pentru crearea de site-uri. Cu toate acestea mulți cei care au nevoie de WordPress nu știu să îl folosească la adevărata capacitate. Află tu și cele mai ascunse detalii despre această platformă, iar apoi ajută-i pe cei care nu se descurcă cu utilizarea ei. Poți face bani frumoși din această activitate.

54- Design grafic

Dacă te pricepi la design grafic, vrei să faci bani fără să investești, atunci ai găsit calea. Realizează machete, logo-uri, site-uri, grafică pentru rețelele sociale sau pentru orice altceva de pe net. Clienți se pot găsi chiar și în străinătate, așa că depinde de tine cât de mult te perfecționezi pentru a atrage cât mai multe proiecte.

55- Freelancing

Asta înseamnă că vei câștiga bani realizând tot felul de proiecte. Indiferent că vorbim despre scriere, design, prezentări power point. Tot ce trebuie să faci este să urmărești anunțurile și să aplici pentru cele care ți se potrivesc.

56- Scrie lucrări, referate, licențe

Sursă foto: unsplash.com

Mulți dintre cei care au nevoie de astfel de lucrări, poate nu au timpul necesar să le facă. Așa că vor căuta persoane dispuse să facă cercetare pe un anumit domeniu și să redacteze referatele. Dacă îți place să afli lucruri noi și să le pui apoi în pagină, poți câștiga bani făcând asta.

57- Cumpără și vinde domenii și site-uri

Pe internet există deja create domenii și site-uri dar care nu se prezintă la capacitate maximă. Le poți cumpăra, le îmbunătățești design-ul și funcțiile, apoi le revinzi.

58- Fă planuri de afaceri

Sursă foto: freepik.com

            Afacerile la început de drum au nevoie de un plan bine pus la punct pentru ca nicio activitate să nu rămână nemarcată sau prea puțin exploatată. Realizează astfel de planuri, de la necesarul de început, la predicții financiare. Cu siguranță cei care au bani de investit, dar nu au timp sau cunoștințe să facă un astfel de plan, vor apela la tine.

59- Cercetare de piață online

Multe companii sunt dispuse să externalizeze un astfel de serviciu, pentru că de cele mai multe ori e nevoie de timp pentru a găsi tot felul de informații. Poți fi solicitat să cauți de la date de contact, la tot felul de liste, la date personale sau date care să ateste autenticitatea unui produs.

60- Ghostwriter

Poate ai talent la scris, dar nu ai o imaginație foarte bogată. Aici te poți întâlni cu cineva care are idei foarte bune ce pot fi transformate într-o carte. El îți dă ideile, tu te documentezi și scrii. Dar, nu-ți va fi atribuit niciun merit, ci pe copertă va apărea numele celui care ți-a dat ideea și te-a angajat să scrii. De aceea se numește ghostwriter. Dacă ți se pare o idee bună, poți încerca să câștigi bani în acest mod.

61- Vinde și încasează comisionul

Dacă te consideri un bun vânzător, sunt destule start up-uri care au nevoie de promovarea serviciilor și produselor în acest fel. Fă-le cunoscute, vinde-le, și încasează comisionul.

62- Life coaching

Sursă foto: freepik.com

Aici se pot întrepătrunde mai multe activități: dacă ești specializat și pasionat de așa ceva, poți transmite mai departe informațiile printr-un site, canal de Youtube, Tiktok, etc. Dacă deja ești influencer te poți îndrepta și către acest tip de mesaj. Cum să trăim mai bine, mai sănătos și mai fericiți este preocuparea multora, așa că vei avea cu cine să dezbați aceste topic-

63- Consultant fonduri europene

Accesarea de fonduri europene este accesibilă celor care cunosc legislația și au un proiect foarte bine scris și argumentat. Nu toți cei care au nevoie de bani europeni știu să facă asta, iar pentru asta apelează la un expert. Este nevoie de tot mai mulți astfel de oameni pe piață, așa că perfecționează te și începe să scrii proiecte. Se plătesc bine!

Ai vrut idei afaceri online? Am încercat să adunăm cât mai multe, din domenii cât mai diverse. Cu siguranță ai găsit deja ceva interesant și care ți se potrivește și poți pune în practică. Dar, nu uita. Oricât de bună ar fi ideea, pentru a avea succes este nevoie de timp alocat, pasiune și perseverență

Autorii Articolului

Razvan Aleman & Claudiu Nistor
Fondatori ai comunității GoPublish

Descoperă cum să vinzi cărți cu sau fără conținut, global, fără să le scrii, și fără să ai nevoie de buget de stocuri, logistică sau de tipografie