fbpx

Idei de afaceri cu bani putini

Foto unspalsh.com

Vreau sa fac o afacere cu bani putini! Cam aceasta ar fi cerința principală, în special a tinerilor care își doresc să pornească o afacere, dar fără o investiție inițială foarte mare sau dacă se poate, deloc. 

Iar dorința pregnantă de antreprenoriat a apărut mai ales în timpul pandemiei când, stând acasă foarte mult, ar fi fost timp și de făcut ceva bani extra, mai ales în cazul tinerilor. 

Deși poate părea puțin incredibil chiar se poate să începi afaceri cu bani putini. Și dacă cumva nu ai inspirație sau nu știi către ce gen de business să te îndrepți am întocmit mai jos un top cu 75 de idei de afaceri cu bani putini.

Cum alegem afacerea care ni se potrivește cel mai bine?

Sursă foto: unsplash.com

Dorința de a începe o afacere deschide drumul. Dar, te poticnești atunci când trebuie să alegi domeniul în care  ai putea să începi o afacere și mai ales investiția inițială necesară. 

Top-ul pe care îl găsești mai jos te ajută în ambele direcții: îți oferă destule idei pentru a te îndrepta către domeniul care îți place și care ți se potrivește, dar și către un business ce nu necesită o investiție majoră. 

Iar alegerea unui domeniu care să îți placă  este extrem de important. Chiar dacă va fi afacerea ta, va fi totuși un job pe care este indicat să îl faci cu plăcere. Astfel că această alegere este cea mai importantă. Gândește-te bine în ce zonă ți-ar plăcea să lucrezi, dar, la fel de important, ai abilitățile necesare pentru acea afacere? Știi ceva despre ce urmează să faci? Înainte de a lua o decizie, informează-te și asupra acestor aspecte. 

După ce ai decis ce fel de afacere îți dorești, urmează întrebarea firească: de ce investiție este nevoie pentru a porni la drum? Evident că îți dorești o investiție minimă, cel puțin pentru început. Ideile de afaceri pe care ți le vom prezenta, asta oferă: sunt idei de afaceri cu investitie mica sau deloc, în funcție de domeniu și abilitățile tale. 

Așa că hai să începem, pentru că avem 75 de idei de business cu bani putini.

+75 de idei cu bani puțini cu care poți începe chiar acum

Sursă foto: cnbc.com

1. Servicii de curățenie

Mulți dintre noi lucrăm multe ore pe zi, ceea ce ne ia din timpul ce ar trebui dedicat întreținerii locuinței. Aici poți interveni tu. Nu este nevoie de niciun fel de investiție. Cei cărora le oferi serviciile de curățenie a casei îți vor pune la dispoziție tot ce ai nevoie. 

2. Redactor online

Multe publicații caută corespondenți care să le furnizeze știri din diferite orașe ale țării. Dacă îți place și ești talentat la scris, un astfel de job este pentru tine.

Foto unspalsh.com

3. Autor de cărți la cerere în sistem GoPublish

Topul acesta cu 75 de propuneri de afaceri te îndrumă către câteva direcții în afaceri cu investitie mică sau chiar deloc. Una dintre afacerile care nu necesită absolut niciun fel de investiție este să devii creator de cărți pe care apoi să le vinzi.

Este o afacere care îți va aduce venituri pasive, nu ai nevoie de cunoștințe avansate de calculator, nu ai nevoie să tipărești, nici măcar să scrii tu cărțile. 

Totul sună prea simplu sau ireal? Poate, dar cu siguranță testimonialele celor care au făcut asta deja te vor ajuta să te decizi și să vezi că se poate. 

Modelul de afacere e cât se poate de simplu: găsești nișa și subiectul cărții, generezi conținut, descarci paginile, creezi o copertă și gândești titlul, apoi o publici pe site-ul de print on demand. Cartea se lansează, generezi trafic pentru ea și astfel devine cunoscută și vândută. 

Da, poate că sună utopic toată această descriere, pe scurt, e adevărat. Dar, se poate câștiga din acest model de afacere GoPublish. Au câștigat cei care l-au inventat și apoi i-au ajutat și pe alții să își permită 2-3 vacanțe pe an, să lucreze la minimul necesar și toate astea chiar dacă nu aveau cunoștințe de marketing online sau nu scriseseră niciodată o carte. 

Dacă încă nu ești convins 100%, un ghid complet te va învăța totul. Se descarcă gratuit și din el vei afla cum să începi această afacere online fără niciun fel de investiție inițială, cum să vinzi cărțile pe care nu e nevoie să le scrii tu, cum să ai timp liber și venituri suficiente încât să îl petreci în vacanțe. 

Introdu adresa de E-mail, primești Ghidul Gratuit și învață cum să vinzi cărți cu sau fără conținut la nivel global, fără stocuri, fără să le scrii, fără logistică sau tipografie și fără investiție financiară inițială!

4. Meditator

Ești profesor sua excelezi într-un domeniu? Îi poți învăța și pe alții. Poți preda online sau la domiciliul tău.

5.Babysitting

Multe mămici caută pe cineva care să stea cu cei mici cât timp ele sunt la job sau au nevoie de câteva ore libere. Din nou, poți câștiga bani fără a investi nimic.

6. Google Ads Specialist

O astfel de afacere poate porni dacă ai un curs în acest domeniu. Sau, poate ai învățat totul singur despre cum să apară reclamele pe motorul de căutare. 

7. Administrator de bloc

Dacă locuiești într-un condominiu poți fi tu cel care încasează taxele sau rezolvă anumite probleme administrative, contra cost, evident. 

Foto freepik.com

8. Marketing online

Orice afacere are nevoie de promovare online. Fă un curs de acest fel sau pune-ți la bătaie aptitudinile învățate pe cont propriu și vei avea o afacere cu investiție minimă.

9. Șofer taxi

Companii precum Bolt sau Uber caută șoferi, pentru că și cererea este mare. Dacă deții o mașină, poți începe o astfel de afacere.

Foto freepik.com

10. Blogger

Îți place un domeniu anume sau vrei să scrii despre orice? Fă-ți un blog, promoveaza-l și adună urmăritori. Apoi, vei putea promova produse și servicii și vei încasa bani pentru asta.

11. Vlogger

Dacă îți place însă să vorbești la cameră, urmează aceiași pași, dar într-un vlog. Vei aduna urmăritori și apoi vor veni și banii.

12. Marketing afiliat

După ce blog-ul sau vlog-ul vor avea succes și destui urmăritori, poți face marketing afiliat. Acest lucru înseamnă că vei promova produse sau servicii, lucru pentru care vei fi plătit.

13. Asistent virtual

Viața este tot mai agitată, iar cei care deja au multe activități pe cap le gestionează din ce în ce mai greu. Așa că apelează la un asistent virtual, cu care ține legătura prin telefon și online, care să le structureze și organizeze agenda.

14. Editor video foto

Topul afaceri cu bani putini  continuă cu propunerea de editare video și foto. 

Dacă ai deja un computer și programele necesare, investiția a fost deja făcută, tu mai trebuie doar să ”ieși pe piață”.

Foto freepik.com

15. CV writer

CV-ul poate asigura un interviu de angajare sau dimpotrivă, poate tăia orice șansă. De aceea, este important să fie bine realizat și pus în pagină. Sunt persoane care nu știu să facă asta, și aici intervii tu.

16. Dropshipping

Prin acest sistem vinzi produse pe care nu le deții efectiv. Prin site-ul tău vinzi produsele altor site-uri.

17. Dog walker

Este o idee de a face bani fără niciun fel de investiție. Totul este să găsești persoanele care dețin câini, dar nu au timp să îi plimbe.

Foto freepik.com

18. Organizator de evenimente

Nunți, botezuri, evenimente de tot felul se vor organiza mereu. Și de cele mai multe ori cei care și le doresc nu au timp pentru toate detaliile. Poți fi tu cel care pune totul la punct.

19. Firmă de teambuilding

Teambuilding-urile sunt la modă în firmele mari și în corporații. Scapă-i de stresul organizării și pune pe picioare o firmă care să le ofere locații diverse, meniuri, activități.

20. Web designer

Acești specialiști sunt la mare căutare. Singura investiție este într-un curs sau în cursuri de perfecționare, așa că dă-i bătaie!

21. Bijuterii handmade

Acești specialiști sunt la mare căutare. Singura investiție este într-un curs sau în cursuri de perfecționare, așa că dă-i bătaie!

22. Suport tehnic prin telefon

Poți începe o astfel de afacere, fără a investi nimic. Găsește doar câteva firme care să aibă nevoie de astfel de servicii externalizate. 

Foto unsplash.com

23. Stand de popcorn

Popcorn-ul rămâne snack-ul preferat atunci când ne aflăm la plimbare. Ia-ți autorizațiile necesare și investește într-o mașină de popcorn. Îți vei recupera investiția, oricum minimă, în scurt timp. 

Foto freepik.com

24. Administrator locuințe de închiriat

Sunt persoane care au mai multe apartamente de închiriat în regim hotelier. Asta înseamnă un flux mare de turiști, rezervări și curățenie. Oferă-ți ajutorul pentru aceste lucruri.

25. Designer interior

Oferă din talentul tău celor care își doresc o amenajare profesionistă a locuinței. Trebuie doar să găsești primul client, apoi totul va veni de la sine.

26. Broderii personalizate

O mașină de brodat este tot ce ai nevoie. Cu siguranță clienții care își doresc haine personalizate vor apela la tine. La fel, și cei care doresc o broderie pe perdele sau orice fel de textile.

27. Jucării handmade

Părinții caută pentru copiii lor, din ce în ce mai mult jucării realizate manual. Cărțile tactile sunt ideale pentru bebeluși, așa că dacă ești îndemânatic, ar putea fi una din ideile de afaceri simple cu bani putini.

28. Fotograf la evenimente

Dacă fotografia este pasiunea ta, fă din ea o afacere. Evenimente și clienți care doresc să imortalizeze momente se vor găsi mereu, așa că poți începe o afacere profitabilă.

29. Cameraman la evenimente

Dacă însă îți place să filmezi și ai ”ochi bun”,  cameramanii sunt și ei căutați pentru a surprinde cele mai frumoase momente, indiferent că este vorba despre o nuntă, un botez sau un eveniment corporate.

30. Ospătar la evenimente

Localurile unde se organizează diferite evenimente caută ospătari doar pentru acele câteva ore. Poți face astfel un ban în plus.

31. Bar mobil

Ce ar fi petrecerile fără cocktail-uri? Barurile mobile sunt la modă acum. Vorbim despre o investiție inițială mică, dar care poate aduce profit mare.

Foto wedding-spot.com

32. Animator la petreceri

Petrecerile de copii sunt mult mai animate atunci când apare vreun personaj de poveste. Cumpără-ți un astfel de costum și petrece câteva ore alături de cei mici.

33. Traducător autorizat

Dacă ai atestatele necesare nu mai sta pe gânduri! De traduceri va fi mereu nevoie, iar astfel îți asiguri un venit constant.

34. Antrenor personal

Îți place sportul, în special fitness-ul? Te poți angaja la o sală de sport, iar în paralel să devii antrenor personal.

35. Antrenamente online

Dacă ideea de mai sus îți surâde, o poți extinde creând  antrenamente pe care să le predai online. Le poți înregistra și apoi vinde celor interesați.

Foto freepik.com

36. Magazin produse sportive

Ca să rămâi în zona de sport, îți poți mai apoi îndruma clienții către magazinul tău de produse sportive: haine, accesorii, suplimente. Dacă nu deții spațiul necesar, magazinul poate fi online.

37. Nutriționist

Dacă ești interesat de alimentația sănătoasă te poți specializa în acest domeniu, iar apoi să îi îndrumi și pe alții. Este un serviciu foarte căutat.

38. Youtuber

Un canal de youtube își poate aduce foarte mulți bani, după ce aduni destui urmăritori.  Gândește-te despre ce ai dori să vorbești și începe treaba!

39. Copywriterr

Produsele și serviciile au nevoie de promovare. Iar copywriting-ul este una dintre metode, astfel că va fi căutat o bună perioadă de acum înainte.

40. Social media manager

Rețelele sociale au devenit un instrument de promovare atât a afacerilor, cât și a persoanelor. O parte dintre cei care știu asta ori nu au înțeles mecanismul, dar au nevoie de el, ori nu mai au timp pentru asta. Iar aici înseamnă loc de o afacere pentru tine.

Foto freepik.com

41. Redactor licențe și dizertații

Cei care au de susținut astfel de lucrări poate nu au timp sau, de ce nu, chef, să le scrie. Așa că apelează la cineva dispus să le realizeze. Fii tu acela!

42. Cursuri online

Ești expert într-un domeniu, așează-ți ideile într-un curs online și vinde-l!

43. Corector texte

Ești expert într-un domeniu, așează-ți ideile într-un curs online și vinde-l!

44. Content writer

Cum mai totul se desfășoară online, orice afacere sau servicii se promovează în acest fel, și este nevoie de texte pentru asta care vor fi postate pe site, social media sau trimise prin e-mail. Fii tu cel care le scrie.

45. Specialist SEO

Dacă optezi pentru scriitura de conținut, du totul la un nivel superior și devino specialist SEO. Vei face astfel ca textele tale să apară în primele rezultate generate de motoarele de căutare, afacerea va crește, la fel și veniturile tale. 

46. Loc de joacă

Poate ești proprietarul unui spațiu generos indoor sau outdoor. Nu-l ține nefolosit, ci transformă-l într-un loc de joacă pentru copii. Investiția va fi în jocuri și echipamente, dar cum toate aniversările copiilor  au loc în astfel de locații, vei recupera curând investiția.

Foto freepik.com 

47. Podcast

Creativitatea și punctele de vedere ți le poți exprima într-un podcast. Dacă nu vrei să investești în amenajarea unui mini studio, poți realiza un podcast audio. Poți oferi aceste podcasturi la prețuri mici, apoi, când numărul urmaritorilor crește, poți crește și prețurile.

48. Coach dezvoltare personală

Pasiunea pentru un astfel de domeniu poate fi concretizată prin cursuri de specializare. Apoi vei fi pregătit să îi îndrumă și pe alții. Este un serviciu la mare căutare!

49. Contabilitate

Îți plac cifrele? Atunci ele îți pot aduce bani. Caută-ți firme mai mici la început, cărora să le ții contabilitatea. Afiliază-te unui expert contabil pentru ajutor în chestiuni mai complicate și uite așa ai afacerea ta.

Foto unsplash.com

50. Consultant proiecte europene

Atragerea fondurilor europene se face în baza unui proiect bine scris, după reguli stricte. Dacă înțelegi domeniul, acreditează-te, iar apoi poți oferi consultanță în atragerea de fonduri europene și scrierea de proiecte.

51. Planificator de vacanțe

Sunt mulți pasionați de călătorii, dar care nu au timp să caute cele mai bune oferte, cele mai bune zboruri și legături și cele mai potrivite trasee. Dacă turismul este una din pasiunile tale, poți face tu toate aceste lucruri și vei fi plătit pentru asta. 

52. Hotel pentru animale

În cazul în care iubești animalele și ai și un spațiu disponibil, îți poți oferi serviciile pentru a le găzdui pe perioada în care stăpânii lor nu pot face asta.

Foto hotelhamham.ro

53. Magazin de haine online

Site-urile cu haine din străinătate sunt accesate de români. Dar, de cele mai multe ori renunță la o comandă pentru că li se pare complicat returul sau să plătească în euro. Investește într-un stoc pe care apoi vinde-l în magazinul tău online.

54. Agent imobiliar

Intermedierea tranzacțiilor imobiliare poate fi o sursă generoasă de venit. Nu ai nevoie de investiții,  ci doar de fler și de spirit negociator.

55. Picturi decorative

Talentul artistic este căutat în designul interior. O pictură murală este specială și dă un aer aparte unei locuințe. Poți face asta dacă ești talentat.

56. Xerox

Un spațiu mic, chiar o rulotă amplasată lângă o instituție publică sau o școală și un xerox este tot ce ai nevoie pentru a face bani din…hârtie.

57. Catering

Gătitul e pasiunea ta? Atunci transform-o în afacere. Pregătește câteva mostre pe care să le prezinți organizatorilor de evenimente, de exemplu.  Și uite așa o să curgă comenzile.

58. Peisagist

La fel ca în cazul design-ului de interior, nu ai nevoie decât de idei. Clienți o să fie, pentru că și spațiul exterior are și el nevoie de amenajare.

59. Makeup artist

Ești o tipă mereu aranjată, care e la curent cu tot ce e nou pe piață în domeniul machiajului? Atunci serviciile de makeup sunt perfecte pentru tine. Îmbini utilul cu plăcutul.

Foto freepik.com

60. Magazin de jucării second hand

Părinții nu sunt dispuși să aloce fonduri prea mari pentru jucăriile copiilor, din simplul motiv că nu le vor folosi foarte mult. Pun accent pe calitatea lor și cât de educative sunt. Găsește astfel de jucării de care se despart alți copii din țările vestice și revinde-le aici, chiar online.

61. Câștigă bani pe Amazon

Din astfel de afaceri se pot câștiga foarte mulți bani. Trebuie doar să găsești nișa și produsul perfecte, iar informații despre tot acest proces se găsesc online sau poți face un curs.

62. Francizează

Dacă ai ceva bani puși deoparte poți cumpăra o franciză. Nu trebuie să fie ceva scump, dar să fie ceva care deja are un nume și un model de afacere care merge.

63. Vinde fructe și legume

O bucată de teren pe care o deții sau o poți închiria de la cineva îți poate garanta un venit din primăvară până în toamnă. Cultivă legume și fructe pe care apoi vinde-le cunoscuților sau chiar în piață.

64. Cofetar sau patiser

Multe cofetării de renume au început activitatea în bucătăria locuinței. Un tort delicios și frumos decorat, prăjituri pentru sărbători…așa te faci cunoscut și poți vinde produsele la evenimente mari sau chiar într-o cofetărie.

Foto freepik.com

65. Spălătorie mașini self service

Curtea casei sau un spațiu închiriat poate fi transformat în spălătorie auto. Self service este un serviciu care te scutește de muncă, dar îți aduce bani.

66. Croitorie

Chiar dacă oferta magazinelor de haine este extrem de variată, câteodată este nevoie de mici modificări. Cu greu se mai găsește o croitoreasă care să scurteze o fustă sau să strâmtezi o rochie. Poți face tu asta dacă te pricepi.

Foto freepik.com 

67. Lumânări parfumate

Mireasma specifică unui hotel sau magazin vine din lumânările parfumate care oferă și un ambient intim și select. Iar lumânările handmade sunt cu atât mai apreciate. Nu e greu să pui în practică o astfel de afacere care îți va aduce satisfacții.

68. Nail tech

Unghiile cu ojă semipermanentă și cele pictate sau decorate sunt la mare căutare și nu vor ieși prea curând din trend. Așa că după ce vei absolvi un curs de specialitate cu siguranță că nu vei duce lipsă de clientelă.

69. Obiecte decorative cu licheni

Lichenii stabilizați sunt perfecți pentru a crea tot felul de decorațiuni. Nu își pierd aspectul proaspăt, fiind astfel preferați atunci când se oferă un cadou.

70. Loc de campare

O grădină sau un loc în aer liber ce poate fi folosit pentru campare este ideal dacă te gândești să îl oferi spre închiriere. Călătoriile cu rulota sunt la modă, dar locurile de campare de la noi puține.

Foto unsplash.com

71. Auditor energetic

Vei avea de lucru în acest domeniu, pentru că orice locuință care se vinde are nevoie de un certificat energetic. Afacerea nu necesită investiție, decât certificări.

72. Vinde fotografii

Dacă ideea de mai sus de a fotografia la evenimente îți place și deja ai investit într-un aparat foto, poți realiza și altfel de fotografii, din orice domeniu. Le poți apoi vinde site-urilor care se ocupă de asta.

73. Grădinar

Spațiile verzi din jurul locuințelor au nevoie de îngrijire permanentă. Cei care le dețin rareori au timpul necesar pentru a face asta, așa că apelează la cineva care să îi ajute. Cu siguranță că uneltele necesare le au ei, așa că nu vei investi nimic.

74. Închiriază dronă

Aici este nevoie de investiția într-o dronă, dacă nu o ai deja. Dar, cerința pentru astfel de filmări este mare și nu toți cei care au nevoie de așa ceva dețin o dronă. Tu o poți închiria pe a ta, iar după ce îți vei recupera investiția, poți cumpăra încă una, și uite așa veniturile vor crește.

75. Influencer

Simți că ai energia și spiritul necesare pentru a atrage urmăritori? Transformă-te în influencer. Postează despre tot ceea ce faci, ce cumperi, cum te machiezi, unde călătorești, iar produsele pe care le vei promova îți vor duce bani frumoși.

Sursă foto: freepik.com

Așadar, din top-ul nostru găsești cu siguranță câteva idei de afaceri cu bani putini pe care te pliezi. Ia-le în considerare, pentru că visul tău de a începe o afacere este ușor de pus în practică. Ideea o ai, investiția e mică sau deloc, așa că nimic nu te împiedică să începi. Baftă!

Autorii Articolului

Razvan Aleman & Claudiu Nistor
Fondatori ai comunității GoPublish

Descoperă cum să vinzi cărți cu sau fără conținut, global, fără să le scrii, și fără să ai nevoie de buget de stocuri, logistică sau de tipografie