fbpx

Ce poti vinde sa faci bani de acasa si oriunde?

Sursa foto: freepik.com

Nevoia de venituri suplimentare va fi mereu actuală, indiferent de vremurile pe care le traversăm. Pe lângă salariul de bază, de la job-ul full time, se pot câștiga însă sume frumoase de bani, asta dacă îți alegi bine domeniul în care să-ți deschizi proaspăta afacere. Și dacă te implici, evident. 

Pentru a face bani, te gândești cel mai sigur la vânzare. Și te întrebi, probabil, ”Ce pot vinde sa fac bani?”

Banii se fac ori din postura de angajat, ori din cea de vânzător, după cum spuneam. Dacă pentru prima ai bifat deja căsuța, pentru cea de-a doua poți aloca câteva ore pe zi, după ce te întorci de la job. 

Deci dacă ar fi să răspundem la întrebarea ”ce poti vinde sa faci bani?”, răspunsul este cam orice. Aici depinde de cât de mulți bani ai nevoie și ce viziune de viitor ai. Dacă vrei un venit suplimentar pe loc, poate nu ai nevoie  de un business neapărat. Însă dacă te gândești să ai parte de un viitor mai bun și de venituri constante, cu siguranță ai putea lua în considerare o idee de afacere care să te ajute în acest sens. 

Dar da, poți vinde teoretic orice. De la lucrurile tale, de care nu mai ai nevoie, la produse handmade, la cărți, până la servicii de tot felul. Dar, în această ultimă categorie intră micile afaceri pe care le poți face de oriunde, pentru că, dacă succesul va fi atât de mare și te vei axa doar pe această afacere, ar trebui să îți ofere posibilitatea de a lucra de oriunde. 

Ce poti vinde sa faci bani de acasa si oriunde?

Sursa foto: freepik.com

Acum, vânzările pe internet îți dau posibilitatea să lucrezi de oriunde. Și asta e perfect: să poți face bani stând acasă, din vacanță sau de pe o bancă, în parc. Iar posibilitățile sunt diverse:

Hainele pe care nu le mai porți

Toți avem în dulap haine pe care nu le mai purtăm din diverse motive. Dacă sunt în stare bună pot fi folosite de altcineva. Pozează-le și vinde-el pe site-urile de profil. 

Pe lângă acestea,  pe rețelele sociale sunt multe grupuri pe care se vând haine second hand. Dar, atenție, trebuie să fie în stare bună și cât de cât la modă. Asta pentru a fi sigur că le vei vinde. Și evident să pui un preț corect. 

Haine create de tine

Sursa foto: pexels.com

Dacă ai epuizat stocul de haine din garderoba proprie poți trece la nivelul următor. Dar, ia asta în considerare doar dacă ești talentat în acest sens – creează chiar tu haine. Le poți vinde apoi pe site-ul propriu sau, la fel, pe site-uri specializate sau pe grupurile de pe rețelele sociale. 

Dacă însă nu ești atât de talentat în acest sens, te poți restrânge la un singur tip de îmbrăcăminte. De exemplu, poți crea mesaje haioase pentru a le imprima pe tricouri sau șepci. 

Cărți ”print on demand”

Dacă ideile cu vânzarea hainelor proprii sau crearea altora nu îți surâde sau pur și simplu nu e pentru tine și te întrebi în continuare ce poti vinde ca sa faci bani? Ei bine, aici avem răspunsul potrivit pentru tine și s-ar putea să fie pentru oricine care are un laptop și conexiune la internet. 

Crearea și vânzarea de cărți ”print on demand” poate fi acea idee foarte bună nu doar de a face bani suplimentari ci de a face venituri pasive. 

Ce este cel mai avantajos la această idee este că nu ai nevoie de stocuri, nu trebuie să tipărești nimic, nu trebuie să livrezi nimic, practic nu ai niciun cost decât timpul alocat pentru crearea cărții. Pe care nici măcar nu trebuie să o creezi tu, dacă nu vrei. 

Da, ai citit bine. Nu trebuie să fii scriitor pentru a face aceată afacere și nici să ai mare talent în acest sens. Și asta pentru că vei vinde cărți diverse precum cele cu pagini albe sau cu un minim de conținut. 

Modelul de afacere GoPublish este extrem de simplu: cu ajutorul unei platforme creative (Canva de exemplu) creezi coperta viitoarei cărți. În funcție de ceea ce îți dorești, coperta poate fi a unei agende ( de aici cartea fără conținu) sau, de exemplu, a unei cărți de colorat pentru copii, și de aici rezultă cartea cu minim de conținut. 

Apoi, încarci rezultatul muncii tale pe orice site care se ocupă cu activitatea de print on demand. Mai exact,, clientul trimite comanda, site-ul se ocupă de printare și livrare, iar tu vei primi undeva în jur de 70% din prețul de vânzare.

Și uite așa vei face bani lucrând online, de oriunde îți dorești – fie că este confortul casei tale, fie că este vreo plajă exotică, având la dispoziție un laptop și conexiune la internet. Și dacă nu crezi că așa ceva este posibil, citește testimonialele celor care au făcut asta deja și câștigă bani buni din acesată idee. 

Aceasta este o afacere marca GoPublish care a fost în primul rând testată de cei care au adus-o pe piața din România. Dacă mai ai încă întrebări sau curiozități despre cum poate o afacere de vânzare atât de simplă să-ți aducă venituri considerabile, ghidul afacerii te va lămuri pe deplin.

Introdu adresa de E-mail, primești Ghidul Gratuit și învață cum să vinzi cărți cu sau fără conținut la nivel global, fără stocuri, fără să le scrii, fără logistică sau tipografie și fără investiție financiară inițială!

 

Bijuterii și decorațiuni handmade 

Îndemânarea este punctul tău forte? Atunci fă bani cu asta. Bijuteriile vor fi mereu obiecte de nelipsit din ținuta unei femei, și cu cât are mai multe, mai colorate și mai speciale, femeia e mai fericită. Așa că aici este loc de o afacere. Realizează și apoi vinde aceste obiecte care înfrumusețează viața femeilor. Nu vei da greș!

Decorațiunile sunt și ele parte din activitatea de handmade. Poți face tablouri, obiecte de pus pe masă, șervețele din textile, decorațiuni pentru perete, și câte și mai câte. Nu uita de decorațiunile de sărbători, fie de Crăciun, Paște, cele specifice toamnei sau primăverii. Cu toate vor avea succes, iar vânzarea lor îți va aduce bani în cont.

Decorațiuni pentru evenimente

 

Sursă foto: pexels.com

Nunțile, botezurile, petrecerile de copii sau team building-urile, evenimentele în general, au o tematică. 

Poate că nu toți cei care le organizează apelează la firme de organizare de evenimente, care de obicei pun la dispoziție toate elementele de decor. Aici poți interveni tu. 

Gândește câteva modele cu diverse tematici și pune-le pe un site. Fă-le cunoscute, iar prețurile stabilește-le astfel încât să fie mai mici decât cele ale organizatorilor profesioniști de care vorbeam, tocmai pentru a atrage clienții. Propune modele de șervețele, obiecte mari de decor pentru intrarea în sală, un photo booth, obiecte decorative pentru mese. 

Vinde fotografii 

Fotografia este pasiunea ta și ești și bun la asta? Gândește-te că cele mai multe publicații de pe net, fie site-uri sau bloguri au nevoie de fotografii pentru textele pe care le publică. 

Dacă tot îți place să faci fotografii și o faci bine, nu le ține doar pentru tine. Vinde-le pe site-urile specializate și așa îți transformi pasiunea în afacere.

Dropshipping 

Acest gen de afacere ia tot mai mare amploare și în România. Mai exact, vinzi produse care nu sunt alte tale și nu le ai în stoc. Cum se poate asta? Îți faci un site de vânzare unde vinzi produse ale altor site-uri. 

Clientul pune comanda la tine pe site, comandă care ajunge la vânzătorul inițial al  obiectului respectiv. Acela este cel care ambalează și livrează produsul, iar ție îți virează un comision pentru această intermediere. Simplu, nu?

Mâncare și produse de cofetărie

Sursă foto: freepik.com

Mulți dintre noi nu mai avem timp de gătit, așa că cea mai mare parte a timpului comandăm mâncare. Iar calitatea acesteia este importantă. Mâncarea nu va ieși niciodată din peisaj, evident, așa că o afacere în acest domeniu este cu siguranță de succes. 

Stabilește un meniu și câteva deserturi la care te pricepi și începe să le prepari pentru alții. Este adevărat, aici va fi nevoie de o investiție și multe acte, dar cu siguranță că merită.

Unde poti sa vinzi produsele?

Sursă foto: freepik.com

Produsele pe care le confecționezi sau cele pe care le revinzi pot fi vândute pe mai multe site-uri de profil, în funcție de specificul lor.

  • Amazon – este poate cel mai cunoscut site de vânzări din lume. Se adresează oricărei țări și aici se poate vinde absolut orice. Aici poți vinde și cărțile tale scrise în sistem GoPublish. 
  • Emag – este variantă românească a Amazonului, în sensul că aici găsești absolut orice- de la haine, lal cosmetice, la cărți, la produse de curățenie. Îți poți vinde și tu produsele aici, după ce îți faci un cont.
  • OLX – este cel mai cunoscut site de anunțuri din România. Cine are orice de vânzare, publică și aici. La fel poți face și tu, și cu siguranță că vei găsi clienți.
  • Okazii – la fel, este un cunoscut site de anunțuri de vânzare de la noi. Se vinde și se cumpără aproape orice, așa că îți vei găsi și tu un loc.
  • Breslo – este o platformă care promovează producătorii de handmade români. Dacă ai astfel de produse de vânzare, aici este locul potrivit să le faci cunoscute. Tot aici poți vinde sau cumpăra materie primă pentru obiectele produse manual.
  • Etsy – este un site, de această dată care se adresează internațional, care promovează obiectele vintage, handmade, unicat. Aici ai oportunitatea de a găsi clienți din afara țării.
  • eBay – este asemănător Amazonului, un site pe care se vinde mai tot la ce te poți gândi. Orice ai avea de vânzare, aici este unul din locurile virtuale unde o poți face. 
  • Propriul site – poți alege ori una dintre variantele de mai sus sau poți opta pentru un magazin propriu online. Una nu se exclude pe cealaltă, iar cu cât vinzi produsele în mai multe locuri, cu atât șansele ca ele să ajungă la mai multă lume cresc. 

Ce servicii poti vinde ca sa faci bani de acasa si oriunde?

Sursă foto: freepik.com

Când îți pui întrebarea ”ce poti sa vinzi sa faci bani?”, răspunsul se duce în zona produselor palpabile, cum sunt hainele, obiectele de tot felul, mâncare, etc. Dar, la fel de bine se pot vinde și servicii. Acestea țin, în marea lor majoritate, de abilitățile personale. 

Știi foarte bine la ce ești priceput, așa că mizează pe asta și nu te aventura în domenii pe care nu le cunoști. 

Editare foto-video

Mai devreme vorbeam despre vânzarea de fotografii online. Dacă te pricepi să le faci și apoi să le vinzi, este clar că te pricepi și la editarea lor. Fă cunoscut și acest lucru și găsește acei clienți care au nevoie de serviciul tău. 

Și cum oricum ești deja în domeniu, învață, dacă nu cunoști deja, și editare video. Sunt multe firme care sunt încărcate cu cereri pentru filmări și nu mai au timp sau personal și pentru editare, așa că apelează la altcineva pentru asta. 

Vinde-ți cunoștințele

Sursă foto: freepik.com

Social media manager

Firme, oameni ocupați, cu toții au pagini de social media, dar puțin timp pentru a se ocupa de ele și a transmite informația către urmăritori. Așa că apelează la altcineva pentru a face acest lucru. 

Dacă ești un cunoscător al acestei părți a internetului, nu ezita să faci o astfel de muncă. Poate fi generatoare de venituri bunicele. 

Fă blogging, vlogging sau podcast

Dacă alegi una dintre cele trei variante găsește nișa căreia să te adresezi. Începe aceste activități având ceva interesant și util de spus. După ce vei atinge un număr rezonabil de urmăritori, vei putea începe să percepi bani pentru reclame, iar acesta va fi venitul tău.

Marketing afiliat

La fel de bine, îți poți deschide un canal de Youtube sau TikTok. După ce vei începe să monetizezi aceste canale, poți face reclamă unor produse sau servicii, lucru pentru care vei fi plătit. 

Asistent virtual

Sursă foto: freepik.com

Persoane ocupate, afaceriști fără timp prea mult, cam acestea sunt persoanele care au nevoie de cineva care să îi ajute la organizarea activităților și la planificare.
Dar, mulți dintre cei care au nevoie de un astfel de serviciu preferă să îl contracteze online. Adică să colaboreze cu o persoană pe care nu o văd fizic, dar cu care țin legătura virtual. Dacă ești o persoană organizată, poți câștiga bani dintr-o astfel de activitate. 

Scrie și vinde

În această categorie se încadrează mai multe activități și servicii. 

Dacă ești conectat la ceea ce se întâmplă în orașul tău, poți deveni redactor pentru orice site sau publicație online din țară. Sau, poți scrie pentru ei tot felul de texte.

  • Devino copywriter și scrie scrisori de vânzare, e-mail-uri, orice e nevoie pentru a vinde produsul sau serviciile unor firme sau producători.
  • Scrie licențe și lucrări de disertație pentru cei care au nevoie de ele, dar poate nu au timp să redacteze. Este căutat acest serviciu, dar presupune din partea ta documentare asupra subiectului tezei. 
  • Redactează CV-uri pentru cei care nu știu să facă acest lucru sau vor să fie siguri că parcurg toți pașii necesari pentru a avea o șansă să fie chemați la interviul de angajare.
  • Corector pentru publicațiile online sau edituri. Dar, pentru a face asta se presupune că cunoști extrem de bine limba și literatura română.  

De ce ai nevoie pentru a incepe?

Sursă foto: freepik.com

Ideea de a vinde produse sau servicii online nu este rea deloc, mai ales că spre asta se îndreaptă comerțul viitorului. Dar, chiar dacă la prima vedere lucrurile par relativ ușoare, totul trebuie planificat riguros nu de alta, dar îți dorești să ai succes.

În cazul în care alegi să produci obiectele pe care le vei vinde, ai nevoie de o investiție inițială pentru materialele necesare producției. Dacă nu ai acești bani poți face un împrumut fie la bancă, fie la cunoscuți sau te poți asocia cu cineva care deține acest capital. Sau cel mai bine este să te orientezi către acele tipuri de afaceri care nu necesită investiții inițiale precum modelul de afacere GoPublish. 

Apoi, pentru că vorbim de o afacere în care se încasează bani, trebuie să faci asta legal. Ori înființezi un SRL, ori un PFA în funcție de activitatea prestată, pentru ca totul să fie în acord cu legea. 

Apoi, vorbim și despre plata taxelor către stat. Nu neglija acest aspect deosebit de important! Interesează-te înainte ce presupune fiecare formă de organizare juridică ținând cont de activitatea pe care vrei să o desfășori și de posibilele încasări. 

Ai nevoie și de cunoștințe despre internet. La fel, în funcție de ceea ce vrei să faci trebuie să cunoști mai multe detalii sau strict ceea ce ai de făcut. Fă-ți un site sau apelează la cineva pentru asta. Și este important să aibă o interfață prietenoasă, ușor de navigat, pentru că astfel îți atragi sau îndepărtezi clienții.

Și ai nevoie de timp pentru a desfășura activitatea online. Fie că vorbim despre filmare, despre postarea produselor de vândut, fie de servicii ce implică discuții cu clienții, timpul pe care îl investești este proporțional cu veniturile pe care le vei încasa. 

Sfaturi utile pentru a vinde produse online fara prea multe batai de cap

Sursă foto: pexels.com

Printre aranjamentele legale și organizatorice, nu trebuie să scapi din vedere și unele care țin de tine și de ceea ce știi și poți să faci cel mai bine. Nu de alta, dar altfel viitoarea afacere ori nu va avea succes, ori dacă va avea succes va fi o corvoadă pentru tine și niciuna dintre variante nu este de acceptat.

Primul pas, înainte de orice, este să fii sigur de activitatea pe care vrei să o începi. Asta înseamnă să știi exact la ce te pricepi cel mai bine, să-ți identifici punctele forte și pe cele slabe și să stabilești astfel, nu un top al activităților la care ai fi bun, ci activitatea la care ești cel mai bun. Odată stabilit acest lucru, începe să planifici activitatea, cel puțin în primă fază. Află cât din timpul tău poți dedica ei, dacă vrei să fie un second job sau cel principal, dacă o faci pur și simplu ca un hobby sau vrei să faci bani frumoși din ea. 

Stabilește apoi modalitatea prin care vrei să te faci cunoscut și să vinzi online. Gândește un plan de marketing, pentru că altfel nimeni nu va știi de tine și ceea ce oferi. 

Nu e greu să începi vânzarea online, dar nici nu trebuie să o faci fără niciun fel de pregătire. Ia tot ce se poate în calcul și pornește aventura care își va duce bani.

Dacă totuși nu vrei să îți bați capul cu asta, descarcă ghidul de mai jos și noi îți explicăm tot ce ai de făcut pas cu pas în noul tău business pe care îl poți începe chiar acum, indiferent de vârstă, experiență sau  locația în care te afli. 

În plus te ajutam și susținem în tot procesul de la partea de creație la cea de promovare.  Deci, de ce să nu alegi cea mai simpla metoda de a te bucura de venituri suplimentare? 

Introdu adresa de E-mail, primești Ghidul Gratuit și învață cum să vinzi cărți cu sau fără conținut la nivel global, fără stocuri, fără să le scrii, fără logistică sau tipografie și fără investiție financiară inițială!

Autorii Articolului

Razvan Aleman & Claudiu Nistor
Fondatori ai comunității GoPublish

Descoperă cum să vinzi cărți cu sau fără conținut, global, fără să le scrii, și fără să ai nevoie de buget de stocuri, logistică sau de tipografie