fbpx

Ce afaceri merg in ziua de azi?

Sursa: unsplash.com

Poate te-ai întrebat și tu măcar odată ce afaceri merg în ziua de astăzi? De ce unii oameni pot face mai mulți bani decât alții și cum reușesc? Sau poate ai în jurul tău o multitudine de antreprenori sau prieteni care fac deja venituri frumoase din afacerea lor. Și ai vrea și tu. 

Sau poate că întrebarea este de ce ai alege să începi o afacere în 2023? 

Pentru că poate te-ai săturat să lucrezi pentru un șef? Poate îți dorești un venit suplimentar. Poate îți dorești să muncești la propriul tău vis pentru a se îndeplini mai repede. Sau îți dorești să decizi singur când îți iei liber și cât timp pleci în vacanță.

Sau un al motiv ar putea fi pentru că dispui de anumite resurse care te pot încuraja să îți începi o afacere dar nu știi exact ce anume. Ce afacere să începi? Spre ce să te orientezi ca să fi sigur că vei avea succes?

Ei bine, în acest articol vei găsi aici o listă de afaceri atât fizice cât și online care te pot inspira în a merge pe cont propriu în afacera ta fie part time fie ca o activitate full time. 

Cum alegem o afacere care sa ne reprezinte?

Sursa foto: bmmagazine.co.uk

Dacă te întrebi de ce unii oameni reușesc și alții eșuează în afaceri , unul dintre motive poate fi faptul că nu au ales de la bun început o afacere care să îi reprezinte. 

Dar ce este o afacerea te reprezintă și cum să o alegi?

Ei bine, o afacere care să te reprezinte este o afacere care să îți facă plăcere să o faci, și evident să te motiveze să o dezvolți.  Și prin intermediul căreia să te dezvolți inclusiv tu, ca persoană. 

Fie că te gândești la afaceri online sau offline cel mai important lucru este să te gândești la ceea ce îți place sau ți-ar plăcea să faci și să apoi să te pui pe treabă și să studiezi pentru a deveni din ce în ce mai bun în acel domeniu sau nișă. 

Poate că ai chiar și un spațiu. Iar dacă nu ai nu-ți face probleme. Pentru că acum există idei de afaceri pe care le poți începe fără a avea nevoie de spațiu, de echipe, de stocuri sau chiar de investiții inițiale. Crezi că nu este posibil? Ei bine, află că da. 

Spre exemplu, modelul de afacere GoPublish este exact acest tip de afacere pentru care nu doar că nu trebuie să îți bați capul prea mult, să ai o sumă imensă pentru o investiție inițială sau spații de depozitare pentru stocuri, dar nici măcar nu trebuie să ai experiență pentru a reuși. 

Afacerea GoPublish sau Print on Demand este un model de afacere pe care îl poți face de oriunde și îl poți începe oricând, fie că vrei să ai parte de un venit suplimentar, fie că vrei să te reprofilezi către o afacere care funcționează. 

Asta nu o spunem noi ci o spun studiile de caz cu  oamenii care au încercat deja acest model de afacere și au reușit. 

Descoperă o afacere care îți poate aduce succesul indiferent de vârstă, pasiuni, bugetul pe care îl ai disponibil chiar acum sau nivelul tău de cunoștiințe

Tocmai asta este atât de fermecător la acest tip de afacere, faptul că este potrivit pentru oricine, indiferent de vârstă sau nivelul de cunoștințe pe care îl ai în acest moment, chiar și fără o sumă inițială mare de bani.

Deci dacă nu știai până acum ce afacere te reprezintă sau nu credeai că poți găsi o afacere care să te reprezinte iată că ai ajuns în locul potrivit. 

Și ce este cel mai interesant la acest tip de afacere este că vei face bani din vânzarea cărților chiar dacă nu ești un scriitor sau nu ai un talent în acest sens. Cum? În acest model de afacere, poți să câștigi bani și fără să scrii singur cărțile. Deci, nu e nevoie să fii pasionat de scris pentru a reuși. 

Ba chiar mai mult, îți poți transforma veniturile  din această afacere în venituri pasive pe termen lung. Nu-i așa că îți dorești ca banii să vină la tine chiar și atunci când tu nu ești activ mereu? 

Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți acest tip de afacere și să verifici dacă este pentru tine sau nu, dacă te regăsești, te reprezintă și crezi că ai vrea să faci un astfel de business pe termen lung, descarcă acest ghid și află toți pașii și toate detaliile despre acest model de afacere. 

Introdu adresa de E-mail, primești Ghidul Gratuit și învață cum să vinzi cărți cu sau fără conținut la nivel global, fără stocuri, fără să le scrii, fără logistică sau tipografie și fără investiție financiară inițială!

Ce trebuie să știi în esență despre acest model de afacerea este că aceasta presupune colaborarea cu furnizori specializați în tipărire și imprimare precum Amazon KDP pentru a crea și livra produse personalizate clienților. 

Astfel că tu, vei vinde produse cu design-uri unice, fără a fi nevoie să investești în stocuri sau să te ocupi de procesul de producție sau tipărire. Produsele sunt trimise clienților doar atunci când aceștia le comandă, eliminând riscurile financiare inițiale pentru tine. Mai exact, nu ai nimic de pierdut. Deci, de ce nu să nu încerci chiar acum?

Ce afaceri merg in ziua de azi? +50 de idei cu care poti incepe

Sursa foto: letsbegamechangers.com

Bineînțeles că există o multitudine de idei pe care le poți alege sau spre care te poți orienta în funcție de pasiunile tale, de resursele pe care le ai și de multe alte lucruri. Însă găsești mai jos o listă cu 50 dintre cele mai comune sau generale afaceri ce mergi în ziua de azi.

Canal de YouTube

Dacă ai o expertiză într-un domeniu sau o pasiune pe care poți să o împărtășești aceasta va fi și factorul motivațional care te va ține în priză să muncești constant la canalul tău. 

Ca să crești pe YouTube este important să postezi constant și să ții cont de feedback -ul pe care îl primești de la urmăritorii tăi. Este adevărat că banii din YouTube nu vin imediat dar pot veni din colaborări cu branduri care îți pot oferi comisioane pentru marketing afiliat. 

Research pentru posesorii de canal de Youtube

 

În momentul în care un YouTuber își dorește să crească are nevoie de oameni care să ajute la procesul de research. Pentru că la un moment dat rămâi în pană de idei în a crea conținut nou, nu-i așa? 

Mai ales dacă îți dorești să faci un canal cu idei educative și valoroase pentru urmăritorii tăi. Pentru că dacă nu ai om care să se ocupe de research vei fi nevoit să faci rabat de la calitate și asta te-ar putea costa foarte mult. 

Influencer 

Foarte mulți tineri își doresc să devină influencer și să promoveze produse online. Acest domeniu este în continuă dezvoltare  iar companiile mari sunt dispuse să plătească influenceri de nișă pentru primivarea produselor lor. Astfel că poți face bani frumoși din acest domeniu. 

Impresariat pentru influenceri mici 

Impresariatul pentru influenceri mici este o idee de afacere cu un potențial în prezent.  Este o modalitate minunată de a sprijini și de a ajuta creatorii de conținut să-și transforme pasiunea într-o carieră de succes.

Acesta presupune să identifici tineri talentați și creatori de conținut pe platforme sociale precum YouTube, Instagram, TikTok sau chiar pe bloguri și să îi ajuți să-și dezvolte brand-ul și să-și crească audiența.

Acest lucru implică furnizarea de sfaturi cu privire la conținut, crearea strategiilor de marketing și gestionarea negocierilor cu brandurile interesate să colaboreze cu influencerii.

Este o afacere care aduce satisfacție emoțională deoarece poți să asiști la creșterea și dezvoltarea acestor tineri talente. În plus, ai oportunitatea de a crea parteneriate profitabile și de a dezvolta rețele extinse de contacte în industria digitală.

Marketing afiliat 

Marketingul afiliat este un business care funcționează de mult timp și continuă să o facă. Marketingul afiliat este asemănător cu un parteneriat profitabil, unde poți promova produse sau servicii ale altor afaceri sau companii și să câștigi comisioane atractive pentru fiecare vânzare sau acțiune generată de către publicul tău. 

Cu resursele adecvate și o strategie bine pusă la punct, poți să-ți transformi pasiunea într-o sursă constantă de venit. 

Mulți influenceri practică marketingul afiliat datorită faptului că au comunități mari și acestea pot fi cele care le oferă încrederea și pot fi clienții pentru produsele afișate în lista din descriere. Este mult mai ușor să vinzi unui om care are deja încredere în tine decât unui străin.

Influencerii au comunități care îi urmăresc și care le oferă deja încredere. 

Scrie un blog 

Atât afacerile mari cât și afacerile mici au început să opteze pentru scrierea de bloguri mai ales cu articole informative legate de propriile produse. Prezența în mediul online este importantă prin urmare și blogul este o parte a acesteia. Iar dacă te pasionează scrisul poți face bani frumoși din acestă idee de afacere chiar din confortul casei tale. 

Consultanța SEO 

Ce business nu vrea să apară pe prima pagină în Google sau în motoarele de căutare? Cu cât vizibilitatea acestora crește și conversia lor în vânzări crește iar veniturile lor vor fi mai mari. 

Tot mai multe afaceri apelează și la servicii SEO știind că este vorba de o strategie pe termen lung. Deci dacă înveți foarte bine această meserie, ai toate șansele să faci din această o afacere de succes. 

 

Comerț online 

Comerțul online reprezintă un teren fertil pentru orice își dorește să facă business în online, oferind oportunități fără precedent de a-ți deschide propriul magazin virtual și de a ajunge la o audiență globală.

 Cu toate tehnologiile și platformele disponibile astăzi, poți să-ți construiești brand-ul și să vinzi produse sau servicii cu ușurință, fără restricții geografice. 

Nu uita că suntem într- lume în continuă schimbare, în care inovația și creativitatea sunt la putere, iar conexiunile digitale sunt esențiale. 

Comerțul online îți oferă posibilitatea de a experimenta, de a învăța mereu și de a te dezvolta, transformându-ți visurile în realitate și de a le oferi clienților tăi produse sau servicii valoroase, multiple sau chiar unice. 

Print on demand sau print la cerere

                                                   Sursa foto: gopublish.ro

(Tu urci conținutul pe platformă iar ei îl printează la cererea clientului) 

Unul dintre avantajele acestui tip de afacere este că nu ai nevoie de investiții costisitoare pentru a începe, de un spațiu de depozitare sau de experință în ale scrisului. 

Faptul că poți face bani din crearea cărților pe care nici măcar nu este nevoie să le scrii tu și că nu ramâi cu tiraje printate și nevândute și cu bani blocați într-un proiect poate face ca această afacere să fie ușor de început oricând și de către oricine.  

La Go Publish îți oferim un curs bine structurat și o comunitate de suport pentru ca tu să te simți în siguranță în acest drum nou spre succes. Dacă îți dorești să vezi modelul nostru de curs descarca de aici ghidul nostru gratuit. Noi îți asigurăm și strategia de lansare a cărții. Pentru că este nevoie de strategie de lansare. Acesta este unul din pilonii de succes ai acestui proiect.

Introdu adresa de E-mail, primești Ghidul Gratuit și învață cum să vinzi cărți cu sau fără conținut la nivel global, fără stocuri, fără să le scrii, fără logistică sau tipografie și fără investiție financiară inițială!

Cursuri online 

Dacă ai o expertiză într-un domeniu anume este foarte rentabil să faci cursuri online datorită faptului că tu deja ai experință în acel domeniu iar oamenii caută cursuri specializate pe anumite domenii din ce în ce mai mult. 

Tot ce trebuie să faci este să le structurezi pentru ca oamenii să le poată parcurge ușor și să le preomovezi. 

Software, aplicații, gaming 

Se spune că industria jocurilor este una dintre cele mai mari din lume. Tinerii petrec foarte mult timp jucându-se și relaxându-se e pe calculator iar dezvoltarea unui astfel de software, a aplicațiilor și chiar a produselor de gaming crește tot mai mult datorită cererii. 

Dacă ești pasioneat de acest domeniu și ai și imaginație, tot ce îți rămâne de făcut este să începi chiar acum. 

Social media manager 

Rolul unui social media manager este esențial în prezent. 

Acesta este un specialist în comunicare și strategie online care cunoaște și manevrează cu măiestrie rețelele sociale, creând și gestionând conținut captivant, menit să atragă și să interacționeze cu publicul țintă. 

De regulă, un social media manager este un povestitor digital care știe să creeze conexiuni autentice între branduri și urmăritori, monitorizează și analizează performanța online și dezvoltă strategii eficiente pentru a atinge obiectivele de marketing.

Deci dacă vrei să devii și tu un social media manager  trebuie să știi că acesta este un conducător al prezenței digitale a unei afaceri, asigurându-se că aceasta rămâne relevantă și competitivă în lumea virtuală, iar publicul său este mereu implicat și conectat emoțional cu afacerea respectivă.

 

Copywriting 

Acum când concurența este din ce în ce mai acerbă iar în online este tot mai mult zgomot, copywriting-ul de calitate este esențial pentru a ieși în evidență și a crea conexiuni autentice cu publicul. 

Acesta este o abilitate cu o cerere în continuă creștere în mediul online, iar copywriterii sunt cei care prin mesajele scrise schimbă jocul în lumea afacerilor și a marketingului.

Copywritingul este un domeniu în care cuvintele au puterea de a influența, de a convinge și de a conecta afacerea cu publicul. Un copywriter talentat este un maestru al limbajului, capabil să transmită mesaje precise și persuasive, indiferent dacă este vorba despre conținutul unei pagini web, un anunț publicitar sau o postare pe rețelele sociale. 

Acesta este un expert în înțelegerea psihologiei consumatorilor și a nevoilor lor, transformând cuvintele în instrumente puternice pentru construirea brandurilor și creșterea vânzărilor. 

Deci dacă vei învăța această abilitate vei avea cu siguranță clienți. 

 

Firmă de curățenie la domiciliul clientului 

Dacă iubești mediile curate și înțelegi necesitatea unor spații ordonate atât acasă cât și la locul de muncă, ei bine află că oamenii care sunt din ce în ce mai ocupați ar avea cu certitudine nevoie de serviciile tale. 

Serviciile pe care le poți oferi prin firma ta, pot varia de la curățenia regulată sau săptămânală a locuințelor sau birourilor până la servicii specializate, precum curățenia de primăvară, curățarea geamurilor sau curățarea de mochete. 

Prin aceste servicii nu doar că ajunți la economisirea de  timp prețios pentru clienții tăi, dar și asiguri un mediu mai curat tuturor celor pentru care vei face curațenie. Iar cererea este în creștere.  

 

Mobilier hand made modern 

Fie că este vorba despre mese din lemn masiv, scaune sculptate manual sau biblioteci cu forme inedite, mobilierul hand-made modern adaugă o notă de eleganță și autenticitate oricărui spațiu și este încă la mare cerere în special de oamenii care iubesc spațiile unice. 

Dacă ai un talent în această direcție, cu siguranță știi că fiecare piesă este creată cu pasiune și atenție la detalii și de obicei la comandă, pentru a se potrivi perfect cerințelor și gusturilor fiecărui client. 

Acest tip de afacere promovează meșteșugul și valorile tradiționale, într-un mod reinterpretat pentru secolul XXI, transformând fiecare locuință într-un spațiu personal și unic. 

 

Masaj la domiciliul clientului sau la birou 

 

Cu un curs de masaj de 3 sau 6 luni poți să deschizi un P. F. A. sau dacă lucrurile evoluează în bine poți opta pentru S. R L. 

Știm că în ultimii ani tot mai multe profesii necesită muncă pe calculator sau la birou iar durerile de spate ne dau de furcă tot mai mult. Astfel că nevoia unui masaj crește. Aici,vorbim de stat în fața calculatorului între 8 și 12 ore zilnic de 5 ori pe săptămână. 

Odată cu trecerea timpului durerile își fac simțită prezența tot mai des iar masajul devine o necesitate. Iar dacă tu iubești acest domeniu nu doar că vei face o afacere din asta dar vei ajuta foarte mulți oameni.  

 

Bar de cocktailuri pentru evenimente 

 

Dacă ai o pasiune pentru combinarea băuturilor și a distracției, ai nevoie de câteva băuturi alcoolice și non alcoolice. Consumabile, niste pahare deosebite, echipament pentru tine și câteva cunoștințe pentru a crea cocktailuri. 

Acest bar mobil este util la evenimente corporatiste, botezuri, nunți sau majorate. Spre exemplu la o nuntă de 150 de nuntași costurile variază între 2000 și 3000 € per eveniment. Iar dacă îți faci promovare pe rețelele sociale și printre prieteni șansele să obții oferte rapid cresc. 

Consultant fitness 

Nevoia de perfecțiune datorită faptului că începem să postăm poze pe social media crește constant. Tot mai mulți tineri își doresc să arate perfect și să fie lăudați de ceilalți. 

De aceea și industria fitness crește iar sălile de sport sunt pline. Deci, de ce nu ai deveni și tu un consultatnt fitness dacă ești pasionat de sport și să îi îndrumi pe tinerii care vor să își sculpteze corpul către exercițiile potrivite pentru ei. 

Traducător 

Dacă știi o limbă străină este un avantaj pentru o persoană care își dorește să lucreze de acasă. Poți să traduci atât documente cât și cărți în parteneriat cu editurile 

Cel mai important este să cunoști la nivel avansat limba respectivă. Editurile din România încep să traducă foarte multe cărți bune scrise de autori străini iar aici poși găsi de asemenea o nouă oportunitate pentru tine. 

Service Auto 

Numărul mașinilor crește de la zi la zi și vedem asta în aglomerația urbană. Cu cât numărul de mașini crește cu atât este mai mare cererea pentru servicii auto. Fie că te orientezi către un self service sau unul cu angajați poț fi sigur că această afacere va fi una de succes.  

Loc de joaca pentru copii 

În ultimii ani părinții au început să sărbătorească zilele copiilor la locurile de joacă amenajate special pentru ei. De la botezuri până la zilele de naștere acest tip de petrecere a început să devină o tradiție. 

Fie că deții deja un spațiu sau îl subînchiriezi, poți fi sigur că este o afacere care aduce un zâmbet pe fețele copiilor și părinților deopotrivă și care contribuie la construirea unui mediu de joacă și dezvoltare optim pentru cei mici. 

Cu atenție la detalii, siguranță și calitate, un loc de joacă pentru copii poate să devină un loc esențial în comunitate, în special acolo unde copii sunt mulți iar spațiile prea puține. 

 

Afacere cu dozator de cafea 

Cine nu iubește cafeaua? În graba noastră spre muncă ne dorim să ne bucurăm de aroma unei cafele.  Sau în pauzele pe care le așteptăm cu nerăbdare.  

Dacă și tu ești un iubitor al cafelei de ce nu ai face o afacere din asta? O cafea minim 3 ron. Dacă îți amplasezi dozxatorul într-o zonă circulată sau într-o zonă în care oamenii așteapteă diverse lucuri sau activități ai toate șansele să reușești. 

Pet sitting 

În România sunt foarte puține astfel de locuri. Cu toate că ne iubim animalele de companie nu le putem lua de fiecare dată cu noi in călătorie iar aici pet sitting-ul sau pensiunile pentru animale sunt cea mai buna opțiune. 

Așadar, dacă și tu ești un iubitor de animale și ai un spațiu disponibil, un astfel de business nu doar că ți-ar aduce ție multă bucurie dar și proprietarilor de animale. 

Dozator de lapte 

Acest gen de afacere este recomandat producătorilor de lapte în detrimentul celor care îl cumpără de la producător. Important este ca dozatorul să fie amplasat într-o zonă foarte circulată pentru ca oamenii să înceapă să știe de el. Un dozator la mâna a doua costă în jur de 10.000 Ron iar un dozator nou costă în jur de 20,000 Ron dar primești și mentenanță pentru el. 

Salon cosmetica 

Trăim o vreme a exigentelor în ceea ce privește modul în care arătăm. Odată cu popularizarea rețelelor sociale a crescut și nevoia de perfecțiune datorită faptului că am început să ne afișăm acolo arătând foarte bine. Iar asta a crescut și standardele sociale. 

Așar, un salon de cosmetică ar putea fi acea afacere foarte bună care îți va aduce și profituri foarte bune dacă un talent și cunosștințe în acest domeniu. 

Salon de bronzat 

Tot la capitolul frumusețe intră și nevoia de a ne afișa o piele furmoasă, sănătoasă și bronzată. 

Un aparat de bronzat nou costă în jur de 10,000 Ron. Investiția lui poate fi scoasă cu 50 de ore de bronzat. Iar din momentul acela ești pe profit.

Nu ai nevoie decât de o cameră și să supraveghezi acel aparat de bronzat. Sau poate îți dorești să angajezi o persoană care supraveghează această cameră. Odată ce îți faci reclamă pe rețelele sociale poți obține clienți și poți face profituri bune. 

Mobilier pentru copii 

De la măsuțe foarte frumos colorate la scăunele și pătuțuri clasice sau tip Montessori  toate aceste lucuri sunt la mare căutare de către părinți. Orice părinte își dorește tot ce e mai bun pentru copilul său iar tu poți să vii aici cu foarte multă calitate, invitație și unicitate. 

Cel mai important este să îți faci o reclamă foarte bună și evident să nu uiți de calitatea care îți va promova afacerea din gură în gură. 

Servicii de grădinărit 

Conform unor studii, s-a constatat că odată cu pandemia tot mai mulți oameni își doresc să se mute la casă. Datorită faptului că o casă vine nu doar cu mai mul spațiu interior ci și interior, serviciile de grădinărit pot fi utile în special pentru acele persoane care sunt limitate de timp.

De multe ori clienții tăi au nevoie doar de îngrijirea unui gazon. Dar persoanele care prestează acest gen de servicii sunt foarte puține iar cererea este foarte mare, indiferent de orașul în care locuiești. 

Sală de fitness 

Acum când aspectul fizic și starea de bine sunt importante pentru tot mai multe persoane, sănătatea și exercițiile fizice devin priorități. Astfel, o sală de fitness devine un spațiu vital pentru cei care doresc să-și îngrijească corpul și să se simtă bine în pielea lor.

Pe lângă îmbunătățirea fizică, fitness-ul are și un impact semnificativ asupra stării mentale și a încrederii personale. Cei care merg la sala de fitness devin mai energici, mai puțin stresați și mai încrezători în propriile lor puteri atunci când se antrenează regulat

De aceea, o sală de fitness poate aduce mult mai multe beneficii decât ai crede dacă alegi să faci din această idee o afacere. 

Frizerie pentru câini 

Tot mai multe persoane doresc să aibă un animal de companie. Știm că animalele au nevoie de îngrijirea blănii la fel ca și noi oamenii care avem nevoi personale precum tunsul părul sau alte lucuri esențiale de igienă personală. 

Frizeriile pentru câini sunt puține iar cererea este în creștere. Investiția pe care o vei face aici va fi între 1000 și 2000 €. Programarea la astfel de frizerii se face și cu câteva săptămâni înainte datorita aglomerației și cererii mari, deci poți fi sigur că vei avea succes. 

Fabrică de siropuri naturale 

Din ce în ce mai mulți români preferă să cumpere siropuri naturale pe care să le dilueze cu apă plată sau apă minerală în loc să consume băuturile carbogazoase din magazine, care conțin foarte mult zahăr. 

Dacă locuiești într-o zona în care se pot cultiva plante sau ai pomi fructiferi asta constituie un mare avantaj pentru tine. Nu uita că acest tip de afacere necesită unele aprobări dar dacă ești pasionat nimic nu poate fi prea complicat pentru tine. 

Meditator online 

Dacă ai avut la școală o materie preferată sau poate chiar o profesezi ca și profesor în învățământul de stat poți opta pentru meditații online pentru elevii care au nevoie de meditații la anumite discipline. 

Poți opta pentru un PFA și îți poți folosi propria casă. Ora de meditație pentru un elev costă între 100 și 200 Ron. Iar dacă meditezi online poți opta pentru mai mulți elevi în același timp. 

Studio foto-video 

Știm cu toții că în ultimii 20 de ani producția foto video a crescut și crește constant. De la botezuri la majorate și nunți toată lumea își dorește să își păstreze amintirile cumva în format video. 

De asemenea te poți orienta către servcii de foto video pentru corportate pentru că promovarea afacerilor în prezent este din ce în ce mai importantă iar imaginea acestora este în prim plan. 

Fabrică de umpluturi pentru produsele de patiserie 

În România se consumă foarte multe produse de patiserie iar patiseriile ar fi încântate să nu se mai ocupe și de pregătirea umpluturilor. Aceste umpluturi pot fi distribuite și vândute către patiseriile mari din localități. Așadar dacă deții o livadă sau ai pomi fructiferi ai putea să afli mai mult despre cum poți face o astfel de afacere. 

Prăjituri de casă 

Dacă îți place să faci prăjituri și prietenii tăi laudă modul în care le pregătești și modul în care arată de ce nu ai face un business din asta? Trebuie doar să te promovezi pe rețelele sociale și să aștepți comenzile. În perioada sărbătorilor vei avea foarte mult de muncă.  Însă nu uita că vei avea nevoie  de anumite acreditări. 

Solarii cu legume bio 

Tot mai multă lume își dorește să consume alimente cât mai curate, mai naturale și care să le ofere energia de care au nevoie.  

Este foarte clar că dacă vei face această afacere, trebuie să știi că aceasta aduce în prim plan producția de legume proaspete și organice, crescute fără pesticide sau fertilizatori chimici, oferind clienților opțiuni mai sănătoase și mai gustoase decât ceea ce găsesc în marile supermarketuri. 

Prin cultivarea legumelor bio în solarii, ai capacitatea de a controla mediul de creștere, asigurându-te că produsele sunt de cea mai înaltă calitate. 

Legumele bio sunt tot mai căutate de consumatori datorită faptului că nu conțin reziduuri de pesticide și au un conținut mai mare de nutrienți. Acest lucru nu numai că satisface cerințele consumatorilor, dar poate și să susțină un stil de viață sănătos și durabil.

Fabrică de alimente pentru diete 

Iaurturi slabe, batoane cu semințe, batoane proteice și tot felul de alimente care intră în dietele care sunt la modă acum pot fi o nișă intersantă pentru tine dacă vrei să faci o afacere care să funcționeze. 

Acum când focusul este din ce în ce mai mult pe aspectul fizic și pe o stare de bine, cu siguranță nu vei da greș cu o astfel de afacere.  

Atelier de confecționat chei 

Peste tot și întotdeauna este nevoie de chei și dubluri de chei. O cheie costă în jur de 10 RON. Un aparat de copiat chei costă în jur de 3.000 Ron la mâna a doua și în jur de 6.000 Ron nou. 

O altă oportunitate este repararea și confecționarea cheilor pentru mașini care îți poate aduce sume frumoase. O cheie de rezervă costă minim 300 de Ron pentru mașină. 

Print Shop 

Aici ai nevoie de câteva grafice pe care dorești să le printezi pe articole vestimentare. Poți cumpăra spre exemplu mostre de tricouri pe care poți imprima acele grafice iar în momentul în care primești comanda faci imprimarea și o expediezi. 

Important este să nu faci stocuri pentru că există posibilitatea ca oamenii să-și dorească alte grafice imprimate pe tricourile lor. Este necesar să știi cum să imprimi și ce fel de materiale să cumperi ca să economisești și să obții un produs de calitate. 

Fabrică de dulciuri pentru diabetici 

În România avem 1,5 milioane de persoane care suferă de diabet. Dulciurile de profil sunt foarte rare dar și foarte scumpe. Așa că de ce nu ai intra și tu în acest gen de business? 

Cabinet veterinar 

Cabinetele veterinare sunt o opțiune pentru noi datorită faptului că blănoșii noștri au nevoie de tratamente și răsfăț. Înainte persoanele care adoptau un animal îl duceau la cabinet doar pentru îngrijiri medicale iar acum îl duc și pentru vaccinare, deparazitare și îngrijirea blănii. 

Fabrică de lumânări 

În momentele de relaxare, lumânările par a fi nelipsite, nu-i așa? Dar și atunci când ne rugăm pentru anumite dorințe ale noastre.  

De la lumânăări ornamentale până la lumânările de cult acestea se vând foarte bine. Investiția nu este foarte mare iar modul de producere al acestora nu este unul complicat. Dacă ai o pasiune în această direcție poți fi sigur că vei avea nu doar una dintre acele afaceri ce merg bine în ziua de azi dar și una prin care vei aduce bucurie, relaxare și momente pline de pasiune. 

Producție de jucării ecologice 

Cei mici au tendința să introducă jucăriile în gură. Iar acest lucrune face tot mai mult să ne preocupăm de modul în care copii se joacă și mai ales de jucăriile cu care se joacă. 

Astfel ca un astfel de business ste o opțiune potrivită pentru familiile care au venituri mai mari și care își permit acest gen de jucării dar și pentru acei părinți care sunt cu adevărat preocupați de sănătatea copiilor lor. 

Dog walker 

Suntem din ce în ce mai ocupați și cu toate acestea ne dorim animale de companie alături de noi. 

Opțiunea pentru un dog Walker este o alegere bună dacă vrei să faci bani aproape din nimic. Astfel că dacă tu ai mai mult timp decât proprietarii de animale și îi și iubești de ce nu ai deveni un dog walker, fâcând astfel ceea ce iubești, contracost. 

Spălătorie de covoare 

Acest gen de business este ideal dacă stai la casă sau dacă ai un spațiu disponibil pentru aceasta afacere. Spațiul îți permite să depozitezi și să cureți mai multe covoare și să îți dezvolți astfel afacerea. 

Dacă ai un buget mai generos poți cumpăra chiar și anumite aparaturi precum cel pentru uscarea covoarelor dar și detergenți speciali. Echipamentele și produsele specializate pot îndepărta eficient murdăria, petele și alergenii, restabilind aspectul proaspăt și curat al covoarelor și tapițeriilor. 

Așadar, o astfel de afacere este extrem de valoroasă pentru cei care nu au timpul, echipamentul sau cunoștințele necesare pentru a curăța aceste articole la domiciliu. De asemenea, oferă clienților un sentiment de confort și igienă în propria casă sau la locul de muncă. Iar cererea este în creștere. 

 

Realizarea de conserve pentru iarna 

La o simplă căutare pe internet un borcan de castraveți costă minim 8 Ron. Tot ce trebuie să faci este să urmezi cu sfințenie o anumită rețetă din 3-4 ingrediente și să faci niște murături superbe. 

Odată făcută prima comandă poți pune poze cu ea pe grupurile de anunțuri de pe internet. Conservele pentru iarnă sunt un produs de larg consum iar cerere pe piață va fi întotdeauna. 

Aparat Vending de dulciuri, sucuri și sandviciuri. 

Sunt o soluție la îndemâna celor care merg în grabă spre servici fără să își planifice ce vor mânca la micul dejun. Important este să fie amplasate în zone foarte circulate. 

Firma de catering vegetarian sau vegan 

Devenim tot mai conștienți de faptul că suntem expuși alimentației tot mai procesate și tot mai periculoase Asta ne determină să ne îndreptăm spre laboratoarele care pregătesc mâncare vegană sau vegetariană. Totodată nu ne mai dorim să ucidem animalele pentru a mânca. 

Organizare de evenimente 

Românii iubesc petrecerile. Iar o astfel de afacere  se potrivește acolo unde găsești o varietate de posibilități pentru evenimente. De la nunți, botezuri, majorate până la team-buildinguri sau orice alte tipuri de petreceri.  

Oamenii cu posibilități financiare mai mari își permit să fie mai comozi și preferă să plătească și să delege organizarea unui eveniment altei persoane. 

Aceasta datorita faptului ca necesita multă implicare și timp. Aici ai nevoie de abilități de comunicare și de organizare foarte bine puse la punct.

Detailing auto 

Știm că bărbații au o pasiune mai mare pentru mașini iar unii pun foarte mare preț pe detailing. Acum mașina este un accesoriu de validare iar mașina este importantă pentru foarte mulți bărbați. 

Un bărbat pasionat de mașini vrea ca propria mașină sa fie curată și aranjată și dacă se poate să atragă atenția prin unictate. 

Pentru un astfel de business este important să ai cunoștințe în domeniu evident dar și să te promovezi foarte bine. 

Aparate automate cu jucării pentru copii 

Acest model de business este ideal atunci când aparatele sunt montate în zona grădinițelor, școlilor sau la intrare în malluri. Nu necesită multă muncă și nici foarte multă supraveghere. 

Este important ca de fiecare dată din încasări să achiziționați  jucării noi pe care copiii să și le dorească și să 

 

Acum ai cate câteva idei de afaceri din care te poți inspira pentru a-ți face chiar și tu propia ta afacere. 

Nu uita, că dacă îți dorești o afacere în online care nu necesită multă logistică și investiții mari descarcă ghidul gratuit de aici și află care sunt primii pași pe care îi ai de făcut înspre succes. 

Autorii Articolului

Razvan Aleman & Claudiu Nistor
Fondatori ai comunității GoPublish

Descoperă cum să vinzi cărți cu sau fără conținut, global, fără să le scrii, și fără să ai nevoie de buget de stocuri, logistică sau de tipografie