fbpx

Idei de afaceri acasa

Sursă foto: lp2m.uma.ac.id

Probabil și tu te-ai gândit cel puțin odată “Ce afaceri aș putea să fac de acasă?” cel puțin acum de când  tot mai mulți oameni par să lucreze din confortul propriului domiciliu, nu-i așa?

 

Odată cu pandemia dar și cu trecerea timpului, munca de acasă a devenit o normalitate, nu doar un vis la care mulți sperau înainte. Pandemia ne-a învățat că uneori este nevoie să ne adaptăm schimbărilor, lucru care ne-a adus odată cu asta și o evoluție.

 

Dacă îți dorești si tu să faci afaceri de acasă, să îți organizezi timpul așa cum îți dorești și să fii propriul tău șef în acest articol s-ar putea să găsești câteva idei de business de acasă din care să te inspiri și pe care le poți încerca chiar acum. 

Cum alegem afacerea ideala de acasa cu care putem începe?

Sursa foto: bmmagazine.co.uk

Pentru început este important să vezi domeniile pentru care ai cel mai mare interes, de care ești mai pasionat și evident care și funcțioenază. Nimeni nu și-ar dori să se orienteze către acele idei de afaceri care par că nu îți aduc succes, nu-i așa? 

 

Ca să îți fie mai ușor să urmărești toate aceste idei de afaceri de acasă le vei găsi puse pe categorii pentru a te orienta mai ușor spre ceea ce poate fi cel mai potrivit pentru tine. 

 

În continuare vom vorbi despre peste 70 de idei de afaceri de acasa care îți pot deveni acea afacere la care ai visat sau ace afacere care îți va aduce mai mulți bani, mai multă liberate și mai multă fericire. 

Afaceri de acasă: +70 Idei cu care poți începe chiar acum

Sursă foto: entrepreneur.com

1.Vânzare de cărți online

 

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să vinzi cărți fără să fi pasinat de scris sau să scrii tu cărțile?

Ei bine, dacă credeai să este imposibil, află că nu este. Prin intermediul sistemului Go Publish sau Print On Demand sau poți vinde cărți online, fără să fie nevoie de stocuri, logistică sau tipografie. Nu este necesară o investiție financiară inițială pentru a începe această idee de afacere, iar avantajul este că te poți apuca de asta la orice vârstă. 

 

Ai posibilitatea să vinzi cărți, fără a fi nevoie să le scrii tu. Nu ai nevoie de angajați și ai libertatea de a lucra atunci când îți dorești deoarece și din orice loc, deoarece nu depinzi de locul în care te afli.  

 

Și cel mai mare avantaj este că nu ai nevoie de o investiție inițială ca în cazul multor altor afaceri. 

 

Poți să faci acest model de afacere indiferent de cunoștințele pe care le ai în momentul actual, dacă ești la început de drum sau nu, dacă ai copii sau dacă ești aproape de vârsta pensionării. Chiar nu contează. 

 

Ce trebuie să știi este că această afacere este o activitate pe care o poți învăța foarte ușor și care s-ar putea să-ți placă foarte mult, dacă îi dai o șansă.

Ce fel de cărți poți lansa?

                                                   Sursa foto: gopublish.ro

Ei bine, doar imaginația ta este limita aici. 

Poți lasa o multitudine de cărți de la cele educaționale pentru copii, la jurnale, la ghiduri pentru copii sau adulți, cărți Sudoku și multe multe altele.  Descarcă acum Ghidul Gratuit GoPublish, pentru a afla mai multe detalii despre acest tip de afacere și  începe-ți propria ta afacere online.

Introdu adresa de E-mail, primești Ghidul Gratuit și învață cum să vinzi cărți cu sau fără conținut la nivel global, fără stocuri, fără să le scrii, fără logistică sau tipografie și fără investiție financiară inițială!

2. Servicii de Content Writing și Copywriting

Orice business are nevoie de texte de vânzare, iar odată cu evoluția internetului nevoia aceasta a crescut. Asta înseamnă că este un domeniu într-o continuă ascensiune. 

Pentru a-și promova produsul sau serviciul afacerile au nevoie de texte bine scrise, ca să atragă clienți și ca să își crească vânzările. 

Iar tu poți să scrii aceste texte pentru ei și să câștigi și bani din asta. Ai liber să alegi cu ce clienți lucrezi, de unde lucrezi și cât lucrezi. Nu ai nevoie de angajați și poți face asta de oriunde.

Care este diferența dintre cele două?

Copywriting-ul este abilitatea de a scrie persuasiv, adică în scopul de a genera vânzări. Vei scrie pagini de vânzare, e-mailuri de vânzare și reclame.

Iar content writing-ul se axează mai mult pe scris educativ, adică are scopul mai mult de a oferi informații cititorului. 

Aici vei scrie articole de blog, newslettere, postări pe social media. 

3. Graphic Design

Sursă foto: Pinterest

Dacă ai înclinație artistă și simț estetic dezvoltat poți să faci din asta o afacere. Te vei ocupa de aranjarea fonturilor, imaginilor și altor forme în scopul de a obține o imagine atractivă pentru cel care o vede. 

Poți crea afișe care să anunțe diverse evenimente, hărți orientative pe care le găsești prin oraș, artwork-uri pentru piese, coperți pentru cărți, cărți de vizită și altele. 

4. Blog

Iubești să îți exprimi gânduri și opiniile, dar vrei în schimb să ai libertatea să scrii despre ceea ce vrei, poți alege să îți creezi propriul tău blog. Aici ai un mediu favorabil unde poți să te exprimi în siguranță, exact așa cum simți. 

Îți alegi o nișă pe care vrei să activezi și începi să scrii. De la fashion, beauty, design până la sănătate sau design interior, poți să împărtășești și cu ceilalți ideile și cunoștințele tale din acel domeniu. 

Avantajul pe care îl ai este faptul că nu este nevoie să apari în fața camerei pentru a-ți expune părerile sau cunoștințele.

5. Canal de Youtube

Dacă ești pasionat travell, bucătărie, gaming sau educație poți să împărtășești aceste cunoștințe sau experiențe prin intermediul unui canal de Youtube. 

Ai nevoie de un telefon sau o cameră de filmat pentru a te pune pe treabă  și de puțin curaj la început. Iar cu timpul vei încasa bani din monetizarea de la YouTube, dar și diverse companii de publicitate, deoarece brandurile vor veni înspre tine pentru a le face reclamă. 

6. Podcast

Sursă foto: Pinterest

Odată cu pandemia a luat foarte mult amploare fenomenului de podcast. Din ce în ce mai mulți oameni consumă tipul acesta de conținut în mașină sau la alergat.

Așadar, dacă îți place să dezvolți subiecte de discuție și să dezbați pe diverse teme, poți să îți deschizi un canal de podcast. Câștigurile în acest domeniu provin din sponsorizări. 

7. Administrare pagini de Facebook/Instagram

Ceea ce trebuie să faci este să te ocupi de administrarea conturilor de socializare, deoarece sunt antreprenori care nu mai au timp să se ocupe personal de asta și preferă să plătească pe cineva pentru a face treaba asta în locul lor. 

Te ocupi de crearea postărilor și story-urilor pe Facebook sau Instagram și câștigi bani fără să fie nevoie de o investiție inițială pentru a te putea apuca de asta. 

8. Promovare pe rețelele de socializare

 

Afacerile au nevoie de promovare în social media pentru a ajunge la publicul lor țintă și pentru a genera mai multe vânzări, iar tu le poți ajuta cu asta câștigând niște sume de bani destul de mari. 

Acest business prin care poți promova afacerile, lucrând de acasă sau din orice colț al lumii și având posibilitatea de alege cu ce tip de clienți dorești să lucrezi. 

9. Consultanță Instagram/Tiktok 

 

Ești pasionat de social media și ai reușit să înțelegi cum funcționează algoritmul de la Instagram și Tiktok. Oferă sfaturi despre creșterea organică pe platformele de socializare și crearea unui brand în online. 

Sfaturi despre calitatea foto/video a conținutului, orele și frecvența la care trebuie puse postările, dar și hashtag-uri și nu numai. Sunt doar câteva aspecte de care trebuie să țină cont cineva care își dorește să aibă vizibilitate pe rețelele de socializare.

Poți oferi consultanță în acest domeniu persoanelor care vor să devină creatori de conținut sau afacerilor care vor să se promoveze prin intermediul social media. 

10 Servicii de E-mail Marketing

 

Prin acest serviciu tu ajuți clientul să își optimizeze campaniile de e-mail marketing ca ele să nu fie percepute ca spam de către clienții lor.

Astfel, tu îi ajuți să își îmbunătățească comunicarea prin e-mail cu clienții lor și să descopere ce cuvinte să folosească și ce cuvinte sa evite, astfel încât rata de răspuns să fie cât mai mare. 

11. Consultanță SEO

Consultanța SEO (Optimizarea Motoarelor de Căutare) este necesară pentru afacerile online ca ele să crească organic, deoarece este important să fie în topul căutărilor Google sau a altor motoare de căutare. 

Poți să faci cursuri de specialitate pentru a vedea exact în ce constă acest serviciu și cum poți să îți ajuți clienții. 

12.Creare de logo-uri

 

Dacă ai cunoștințe de Photoshop/Ilustrator poți face din crearea de logo-uri o sursă de venit Creează-ți un portofoliu și fă-ți puțină reclamă în acest sens, iar clienții nu vor întârzia să apară.

Firmele au nevoie de un logo pentru a se identifica pe piață, tot ce trebuie să faci este să creezi un logo care să reprezinte companie respectivă. 

13. Programator

Sursă foto: Pinterest

Industria IT a luat amploare foarte mult în ultimii ani și este una dintre cele mai profitabile din acest moment. 

Învață bine un limbaj de programare precum Java sau Python și găsește o companie care să te plătească pentru asta. Poți lucra chiar și de acasă. 

14. Vinde Fotografii 

Dacă îți place să faci poze, poți să le încerci pe anumite platforme pe urmă. Trebuie să ai un minim de cunoștințe de editare, lucru pe care poți să-l înveți destul de ușor. 

Banii îi vei câștiga din numărul de descărcări și este un venit suplimentar destul de ușor de realizat.

15. Videoclipuri Online 

 

Vinde videoclipuri scurte prin intermediul unor platforme precum ViralHog și câștigă bani din asta. 

Banii îi vei câștiga în funcție de numărul de accesări și descărcări pe care le-a generat videoclipul tău. 

16. Web developer

Aproape orice afacere are nevoie de un site web, ca să fie prezentă în online. Învață cum să faci un site web și cum să îl optimizezi, pentru că majoritatea oamenilor nu au cunoștințe în acest domeniu. 

Oferă un produs cât mai bun, deoarece dacă reușești asta vei reuși să ai mereu clienți. 

17. Google Ads, Facebook Ads

Ce va trebui să faci este să înveți să setezi reclamele, să targhetezi publicului țintă. Găsești cursuri în care te învață exact ceea ce trebuie să faci, iar avantajul pe care îl ai este că ai flexibilitate maximă. 

18. Consultanță SSM

Dacă ești inginer poți să realizezi evaluările pentru situații de urgență și fișele pentru protecția muncii. Cu un curs de specialitate poți să devii inspector SSM

Dacă nu ești inginer îți poți căuta un asociat sau un angajat care să aibă drept de semnătură pentru asta. 

19. E-commerce

 

Sursă foto: sme-news.co.uk

Vezi tendințele în materie de comerț online și găsește un produs sau mai multe pentru care este cerere în piață. Orientează-te spre produse electronice, articole vestimentare sau produse de beauty, deoarece acestea au cerere foarte ridicată.

Te vei folosi de platforme ca Amazon sau eBay, care îți vor pune la dispoziție toată infrastructura de care ai nevoie ca să realizezi vânzări. 

20. Narator pentru Audiobook-uri

 

Audiobook-urile au un real succes, deoarece este mult mai “la îndemână” să asculți un audiobook decât să citești o carte. Poți să faci asta în timp ce ești la volan, la alergat, iar în felul ăsta petreci timpul într-un mod foarte benefic. 

Poți să încarci audiobook-urile pe platforme precum AudioTribe sau Voxa. 

21. Traducător 

 

Știai că există aproximativ 6.500 de limbi vorbite în întreaga lume, iar printre cele mai vorbite se numără chineză, spaniolă, engleză, arabă și hindi. 

Iar că toți acești oameni care vorbesc limbi diferite să poată comunica între ei, este nevoie de un liant, care să-i ajute să depășească barierele lingvistice. Aceasta este traducătorul. 

22. Marketing afiliat

Îți creezi un link personalizat pentru un produs sau magazin online, pe care mai apoi îl poți distribui pe paginile tale de socializare. Iar cu cât ai o comunitate de oameni mai mare în jurul tău, cu atât poți să câștigi mai mulți bani. 

Există branduri online care îți dau un comision între (1-10%) pentru fiecare comandă plasată prin intermediul link-ului tău. 

23. Chestionare online 

Există platforme care te plătesc ca să răspunzi la întrebări, în general legate de tendințe de consum. Deși câștigurile nu sunt foarte mari, se pot câștiga niște bani din asta. 

24. Transcriere materiale audio

Ești foarte mult la tastat, dar ai și capacitatea să o faci destul de repede, află că poți fi plătit pentru asta. Ai avantajul de a-ți face programul așa cum vrei tu. 

Sunt companii care au nevoie de persoane pentru a le transcrie diverse materiale audio, poți să începi asta fără a investi niciun ban, muncind de acasă sau din vacanță. 

25. Multi level marketing

Dacă îți place în schimb să vorbești cu oamenii și să recomanzi diverse produse sau servicii, poți să te îndrepți spre multi level marketing.

Ai nevoie doar de un telefon și niște timp pentru a începe acest business, nu ai nevoie de pregătire și poți să o faci la orice vârstă. 

Poți ajunge în acest fel la venituri foarte mari și la un stil de viață la care mulți doar visează. 

26. Agenție de turism Online

Sursă foto: Pinterest

Dacă ești pasionat de călătorii și îți place să le organizezi, poți să faci din asta și o sursă de câștig. Însă trebuie să știi că va fi nevoie să vii cu ceva nou, inovator, deoarece în industria de călătorii vei avea mereu concurență. 

Îi poți ajuta pe alții să călătorească, te poți specializa pe un anumit tip de călătorii (de exemplu călătorii montane). 

27. Cryptomonede 

Criptomonedele sunt stocate într-un portofel virtual, în timp ce moneda clasică poate fi stocată la o bancă. Investitorii pot să le folosească cum doresc, fără a depinde de o terță parte, așa cum se întâmplă în cadrul sistemului bancar. 

Vestea bună este că nu trebuie să investești într-o monedă întreagă, ci poți cumpăra sau tranzacționa și fracțiuni de criptomonedă. 

28. Creare și vânzare de NFT-uri

Ce sunt NFT-urile? 

Ele reprezintă bunuri digitale care există pe platforme blockchain, reprezintând token-uri nonfungibile. 

NFT-urile pot fi create de către oricine cu ajutorul unor programe precum Canva, Lunapic sau Remove background. Îți creezi un portofel numit Metamask.io, unde le poți vinde pe unul din cele mai mari marketplace-uri cum ar fi Opensea.io și nu numai. 

29. Investiții la Bursă 

Fie că alegi să investești în acțiuni individuale sau în fonduri de investiții tranzacționate la bursă (ETF-uri), este important să te documentezi înainte. Să începi cu un minim de cunoștințe, pentru a avea de unde să aprofundezi pe urmă. 

Poți începe prin a-ți face un cont demo, un simulator gratuit, care te ajută să înveți modul de funcționare al investițiilor. 

30. Customer Service Online 

Serviciul de relații cu clienții este o parte foarte importantă a unei afaceri, de aceea sunt companii care sunt dispuse să colaboreze și remote pentru acest serviciu.

Ai nevoie de un laptop și un mediu liniștit pentru a te pune pe treabă, avantajul pe care îl ai este flexibilitatea pe care o ai în ceea ce constă locul de unde lucrezi. 

31. Research (Cercetare de piață online) 

Research-ul constă în găsirea informațiilor mai greu accesibile și care iau timp, cum ar fi date statistice, lista de concurenți pe o anumită piață țintă, liste de produse sau date personale. 

Companiile sunt dispuse să plătească pentru asta pentru a economisi timp și resurse. 

Iată în continuare și alte câteva idei Idei de afaceri de acasă pe care le poți face de acasă:

32. Nutriționist 

Sursă foto: Pinterest

Nutriția este unul din cele mai importante aspecte atunci când vrem să avem o viață sănătoasă, pe lângă sport. 

Este foarte important să știm ce mâncăm, care alimente sunt bune și pe care ar trebui să le evităm, care sunt principalii macronutrienți și ce rol au ei. 

33. Profesor de limbi străine

Dacă ești vorbitor de limbi străine și ai obținut o calificare în acest sens, poți să împărtășești cunoștințele tale mai departe predând de acasă sau online. 

Cunoașterea unei limbi străine a devenit de mult timp o necesitate, ceea ce înseamnă că cererea este destul de mare. În era internetului este foarte greu să te descurci într-un domeniu fără să știi măcar o limbă străină. 

Pe lângă asta sunt foarte mulți pasionați de limbi asiatice, cum ar fi japoneză, coreeană, iar prețul unor astfel de meditații nu este deloc de neglijat. 

34. Realizare de produse handmade

Sursă foto: servhost.ro

Aici nișa este destul de ofertantă, axează-te pe ceea ce îți place mai mult și dezvoltă-ți un stil propriu. Ai nevoie doar de materiale, iar prețul lor este destul de accesibil. 

Poți crea bijuterii, agende, decorațiuni interioare, brelocuri și nu numai. Le poți vinde online sau la târguri de specialitate, iar clienți pasionați de handmade vor fi mereu. 

Oamenii apreciază foarte mult lucrurile făcute de mână. Sunt foarte mulți care optează pentru produse handmade atunci când vor să facă un cadou

35. Profesor de dans

Dansul este practicat în lume de mii de ani, ajută la crearea unui exercițiu distractiv și sănătos. Ajută la îmbunătățirea circulației sanguine, la eliminarea toxinelor din corp, îmbunătățește condiția fizică și contribuie la creșterea stimei de sine. 

Așadar, dansul te va ajuta în primul rând pe tine, pentru a te menține în formă, iar tu la rândul tău îi vei ajuta pe ceilalți. Este o modalitate foarte interactivă de a câștiga bani. 

36. Maseur

Dacă ai o diplomă în acest domeniu poți câștiga niște bani frumoși din asta, lucrând de acasă sau la domiciliu. 

Poți să faci masaj de relaxare, terautic sau anticelulitic, iar tot ce ai nevoie este o masă de masaj și produsele necesare pentru asta. Beneficiile masajului sunt numeroase, printre ele se numără reducerea durerilor de spate, ameliorarea durerilor de cap și a oboselii. 

37. Terapeut

La fel cum suntem atenți la sănătatea fizică, trebuie să ne îndreptăm atenția și către emoții, deoarece de acolo încep multe probleme de sănătate. 

Poți ajuta oamenii să se vindece prin practicarea diverselor terapii, de la theta healing, reiki și nu numai. Poți transforma plăcerea ta de a ajuta oamenii într-o adevărată sursă de venit. 

38. Fotograf

Sursă foto: Pinterest

Mereu vor fi momente pe care oamenii își doresc să le imortalizeze. Chiar dacă vorbim despre absolvire, nuntă, zi de naștere sau botez, dacă ești pasionat și bun în ceea ce faci nu vei fi lipsit de clienți. Însă, poți colabora și cu reviste, artiști, case de modă, iar lista nu se termină aici. 

După ajungi să fii suficient de bun, îți poți crea un curs prin care să-i înveți și pe ceilalți cum să deprindă arta fotografiei. 

39. Videograf

 

Gândește-te la toată industria de film, muzică, publicitate sau chiar televiziune. Ai o varietate destul de mare de unde să alegi. Trebuie să găsești locul în care te potrivești cel mai bine. 

40. Redactor 

Sursă foto: Pinterest

Dacă îți place să scrii și cunoști gramatica limbii române poți să lucrezi ca redactor chiar de la tine de acasă. 

Orice editură are nevoie de un redactor, toate textele pe care le citești au fost redactate de cineva. Poți redacta cărți, lucrări sau tot felul de publicații online. 

41. Designer de interior 

Dacă îți place să amenajezi spații interioare și ai creativitate în acest sens poți să te ocupi de design-ul interior pentru apartamente, case sau săli de evenimente. 

Începe să înveți să lucrezi în programe cum ar fi HomeStyler sau Planner 5D, iar pe urmă tot ce trebuie să faci este să îți faci un portofoliu cu lucrările realizate de tine și să îți cauți clienți. 

Este un domeniu foarte căutat și bine plătit, deoarece te scapă de mult stres să plătești pe cineva care să aleagă mobilierul, corpurile de iluminat și decorațiunile interioare și să le potrivească între, astfel încât să arate bine și să fie corect puse la un loc. 

42. Peisagistică 

Așa cum ne dorim ca spațiile interioare să arate estetic, la fel și curțile, grădinile, străzile sau parcurile au nevoie as

Peisagistul este cel care se asigură ca ele să arate exact așa cum își dorește beneficiarul. Poți crea o personalitate spațiul exterior prin amenajarea lui într-un anumit fel. 

43. Producător muzical

Sursă foto: Pinterest

Dacă te pasionează tot ce înseamnă producție muzicală, îți poți deschide studio de producție chiar la tine acasă. Învață să lucrezi în programe precum FL Studio sau Cubase, cu cât piesele pe care le produci sunt mai bune cu atâta vei fi mai căutat. 

Te poți ocupa de producție, mix/master și montaj pentru artiști independenți și poți câștiga foarte mulți bani făcând asta. 

44. DJ 

Ca Dj ai mult timp liber, posibilitatea de a călători în diverse locații, de a cunoaște foarte mulți oameni și de a câștiga sume substanțiale de bani. 

Orice petrecere reușită are nevoie de un Dj care să știe să facă atmosferă și să țină publicului în priză. 

45. Recondiționări produse vechi

Recondiționează obiecte vechi a căror valoare crește odată cu timpul, cum ar fi mașini de scris, instrumente muzicale, cărți, articole vestimentare sau piese de mobilier. 

Sunt foarte puțini care sunt buni la asta, ceea ce face din domeniul ăsta un adevărat potențial pe viitor. 

46. Contabilitate 

 

Dacă îți plac cifrele și te pregătești să devii contabil sau lucrezi în prezent în acest domeniu, poți să îți deschizi propria ta firmă de contabilitate.

Poți să lucrezi pe cont propriu sau în colaborare cu alte firme care oferă servicii de contabilitate. 

47. Meditații 

Aici îmi vin în minte meditații pentru evaluarea națională, bacalaureat sau admitere la facultăți precum Medicină, Drept sau Poliție.

Să găsești o persoană competentă și răbdătoare de multe ori este o adevărată provocare pentru părinții și elevii care caută un profesor bun. 

48. Coach Financiar

Fiecare dintre noi am avut cel puțin odată o problemă cu banii, indiferent de situația financiară. Partea bună este că pentru orice problemă există o soluție. 

Ca și coach financiar poți să-ți ajuți clienții să își administreze finanțele mai eficient, să identifice investițiile potrivite pentru ei, să economisească bani și să își diversifice veniturile active. 

49. Life Coach

Dacă îți place să ajuți oamenii să ajungă cea mai bună variantă a lor și să își pună viața în ordine, înseamnă că ideea de life coach este pentru tine. 

Obține o certificare în acest sens, iar apoi poți să te pui pe treabă. O poți face online prin intermediul ședințelor sau cursurilor integritate. 

50. Editor Foto

Dacă ești pasionat de programe de editare cum ar fi Photoshop, Lightroom, găsești tutoriale care să îți ofere toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea să lucrezi. 

51. Editor Video

Editează conținutul video al creatorilor de conținut. Ai nevoie de un laptop și un programe de editare video bun și poți să te apuci de treabă. 

Deoarece trebuie să se ocupe de filmarea videoclipurilor, campanii publicitare și diverse evenimente, mulți dintre ei nu mai au timp sau pur și simplu aleg să plătească pe cineva pentru a face munca asta.

52. Decorațiuni și aranjamente florale

Sursă foto: Pinterest

Nu trebuie să fii expert în domeniul acesta ca să încerci. Aranjamentele florale și decorațiunile rămân în continuare o idee de cadou de luat în considerare și sunt prezente la majoritatea evenimentelor cum ar fi nunți, botezuri și nu numai. 

53. Reparații calculatoare

Că vorbim despre configurare hardware, instalare și configurare programe software sau protecție antivirus, cu toții am avut nevoie la un moment dat de unul dintre aceste servicii. 

Odată cu evoluția tehnologiei, majoritatea dintre noi avem acasă un laptop sau PC, care are nevoie la un moment dat de mentenanță sau reparații. Așadar, dacă ești bun în asta vei avea mereu de lucru. 

54. Reparații telefoane

Fiecare telefon în parte este diferit, chiar dacă principiile de funcționare sunt oarecum asemănătoare. Schimbarea display-ului, a acumulatorului sau carcasei sunt doar câteva servicii prin care poți să-i ajuți pe clienții tăi. 

55. Servicii de Ride Sharing

Ai nevoie de un permis de conducere de categoria B și un atestat pentru a începe. Poți să lucrezi pentru Uber, Bolt sau Taxi.

Este un mod dinamic de a face bani și destul de profitabil. 

Hai că continuăm cu câteva afaceri în aer liber pe care le poți face de acasă sau dacă ai anumite spații mai mari grădini, livezi sau terenuri acasă.

56. Servicii de închiriere a echipamentelor sportive 

Serviciul de închiriere a echipamentelor sportive  este tot mai căutat, mai ales în rândul turiștilor.

Poți închiria de la biciclete, echipamente pentru cățărat și nu numai. Vezi care este cererea în zonă și axează-te pe asta.

57. Cabane și case modulare

Sursă foto: Pinterest

Se construiesc din elemente prefabricate după un plan de construcție, au avantajul unui preț mai mic comparativ cu cele tradiționale, se construiesc mult mai repede și ai posibilitatea să le montezi pe orice tip de teren și în orice anotimp. 

Clienții care le aleg mai au un avantaj și anume versatilitatea, deoarece au posibilitatea montării unor ferestre mari, cu deschideri ample și uși culisante. 

58. Atelier de artizanat 

Transformă spațiul tău într-un loc în care cei pasionați de artizanat pot învăța această artă și să își creeze propriile obiective artizanale. 

Este o activitate relaxantă și foarte căutată, deoarece reduce foarte mult stresul și te ajută să te deconectezi de la problemele de zi cu zi. 

59. Tabere de creație

Copii au nevoie de medii sănătoase în care să-și dezvolte creativitatea și să socializeze, iar taberele de creație sunt o oportunitate numai bună pentru asta.

Așadar, părinții sunt dispuși să-și lase copii în astfel de tabere de creație, deoarece sunt o oportunitate pentru ei de a învăța lucruri noi și de a-și dezvolta abilitățile de comunicare. 

60. Lac de agrement pentru pescuit sportiv

Dacă ai un teren căruia poți să îi oferi un acces ușor, îl poți folosi pentru a realiza un lac de agrement pentru pescuit sportiv. 

Aici cei pasionați de pescuit o vor putea face într-un mediu sigur și liniștit. 

61. Pepinieră

 

Dacă ai un teren fertil și ești pasionat de horticultură îl poți transforma în pepinieră foarte ușor.

Poți planta răsaduri, semințe, bulbi și tot felul de plante perene, să le oferi și îngrășăminte, iar cererea este destul de mare în acest sens. 

62. Servicii de deratizare și dezinsecție 

Deratizarea și dezinsecția sunt niște servicii extrem de necesare atât în locuințe, cât și în spații comerciale, depozite și nu doar. 

Dacă ai la dispoziție un spațiu suficient de mare poți încerca și aceste afaceri:  

63. Cafenea 

 

Vin-o cu ceva nou în domeniu. Fie că este un blend nou de cafea sau o locație diferită față de restu, oferă calitate. Poți să faci tot felul de clipuri în care încerci diferite combinații cu cafea sau clipuri în care să oferi informații despre produsele pe care le folosești.

Chiar dacă este un domeniu unde concurența este destul de ridicată, oamenii mereu vor aprecia noutatea și ideile ingenioase. Un exemplu bun ar fi Flavizzio. 

64. Escape Room

Sursă foto: Pinterest

Pentru tematică te poți inspira din serialele sau jocurile tale preferate. Lasă-ți imaginația să curgă și valorifică spațiul pe care îl ai într-un mod foarte neașteptat. 

Este o activitate foarte interactivă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari și care are foarte mult succes în Occident, dar a început să se popularizeze și la noi.

65. Salon de make-up

După absolvirea unui curs de make-up unde ai învățat secretele profesiei, dar și detalii cu privire la organizare și management poți să începi să faci o afacere pe cont propriu din asta. 

66. Coafor

Dacă îți dorești să pornești o afacere ca hairstylist, avantajele pe care le ai sunt faptul că este un job creativ care implică multă viziune, prin care îți vei putea dezvolta latura artistică zilnic. Alt avantaj ar mai fi programul de lucru și câștigurile avantajoase. 

67. Librărie online 

Librăriile online au devenit tot mai populare la noi, pe măsură ce oamenii s-au obișnuit să citească online. Cărțile sunt acum și sub formă de eBook și pot fi citite cu ușurință oriunde. 

  Avantajul pe care îl au librăriile online este stocul mult mai variat în ceea ce privește titlurile și autorii, deoarece nu au nevoie de un spațiu pentru a-și depozita cărțile. 

68. Salon de tatuat 

 

Dacă ai lucrat ca tatuator și ai acumulat niște experiență, poți opta să mergi pe cont propriu deschizându-ți un salon de tatuaje. 

Sau poți alege varianta de angaja tatuatori, indiferent pe care dintre variante o vei alege, o să îți poți clădi un business stabil din asta. 

69. Firmă de catering 

Fenomenul de comandat mâncare la domiciliu a prins foarte mult amploare odată cu pandemia. Chiar dacă atunci a început ca o necesitate, acum a ajuns o metodă mai confortabilă și rapidă, pe care tot mai mulți oameni o preferă.

Este un domeniu foarte sigur, dacă te axezi pe a oferi un raport bun calitate/preț lucrurile vor merge în favoarea ta.

70. Închirierea unui spațiu pentru birou

Dacă ai la dispoziție un spațiu pe care nu îl folosești îl poți amenaja sau poți să cumperi un spațiu pe care mai apoi să îl închiriezi unei firme (de exemplu birou notarial, agenție de turism ș.a.m.d.) și lista poate continua.

Astfel, câștigi un venit pasiv din chiria lunară și este o sursă de venit constantă. Ai nevoie de o perioadă ca să îți amortizezi cheltuielile, iar apoi vei ieși în câștig. 

Dacă încă mai ai nevoie de inspirație iată încă câteva idei de business de acasă. 

71. Închiriază-ți locuința în regim hotelier

Dacă ai o locuință disponibilă, o poți închiria în regim hotelier prin intermediul Airbnb sau să o închiriezi. 

Sunt persoane care călătoresc și nu vor să dea sume mari pe cazări la hoteluri, asta fiind un avantaj pentru tine, deoarece vei avea clienți. 

72. Imprimare 3D

Sursă foto: ardushop.ro

Ai nevoie de o imprimantă 3D, apoi cu ajutorul ei poți să creezi diverse obiecte (jucării, decorațiuni sau piese), pe care mai apoi să le vinzi.

Nu ai nevoie de un buget foarte mare, deoarece prețul imprimatelor 3D a devenit tot mai accesibil cu trecerea timpului și din ce în ce mai multe lucruri se pot crea astfel, chiar la tine a acasă. 

73. Stickere 

Cu ajutorul stickerelor poți să îți personalizezi obiecte, gadget-uri. Iar dacă ai un brand/firmă, poți să îți comanzi stickere cu logo-ul companiei sau cele pentru informare sau orientare puse pe geamuri. 

Este o nișă în creștere în România care nu necesita o investiție foarte mare. Ai nevoie de programele de editare și de imprimanta pentru printare a stickerelor.

74. House Sitter

Tot ce trebuie să faci este să să uzi florile, să verifici instalațiile și să te asiguri că totul este în ordine cât timp proprietarul este plecat. 

75. Babysitter

Chiar dacă nu este o afacere în sine, foarte mulți părinți caută pe cineva care să aibă grijă de copil cât timp ei sunt la muncă sau cu treabă prin oraș. 

Așadar, dacă iubești copiii și ești o persoană pe care cineva se poate baza, poți să te orientezi înspre asta, deoarece cererea este destul de ridicată și părinții sunt dispuși să plătească foarte bine pentru o persoană de încredere care să se ocupe de copil. 

76. Wedding planner

Organizarea unei nunți poate să creeze destule bătăi de cap, cum ar fi să le oferi mirilor acest serviciu de wedding planner? 

Îi poți scăpa de toate grijile cu privire la căutarea unei săli de evenimente potrivită, a unei formații. Dar lucrurile nu se opresc aici, mai au nevoie de fotograf, videograf and so one. 

77. Dropshiping

Dropshiping-ul este comerțul online printr-un furnizor anonim care livrează în numele tău. Asta ce înseamnă? Practic, scapi de taxe de stocare, depozitare sau ambalare.

Tu doar îți pui logo-ul pe produsul respectiv, iar furnizorul se ocupă de restul. Banii câștigați de tine sunt diferența care îți ramâne după ce ai plătit serviciile oferite de furnizor.

78. Pet sitter

 

Sursă foto: Pinterest

Dacă iubești animalele această idee este pentru tine. De ce zic asta? Pentru că majoritatea oamenilor nu prea au timp să se ocupe de animalele lor de companie, deoarece petrec foarte mult timp pe drumuri și cu treabă. 

Tot ce trebuie să faci este sa ai grijă de ele, să le scoți la plimbare. Astfel că, o să ai mereu clienți dornici de un serviciu ca aceasta. 

79. Manager/Impresar Artistic

Tu te vei ocupa de contracte de imagine, evenimente și nu numai pentru persoane publice.

Vei negocia cu clienții lor condițiile și prețurile pentru campanii publicitare, concerte sau apariții. Vei fi pârghia de comunicare dintre persoana sau persoanele cu care lucrezi și cei care își doresc serviciile lor. 

80. Antrenor de fitness

Îți place să faci sport și să ai un stil de viață sănătos, ai posibilitatea să îi înveți și pe ceilalți cum să ajungă la forma fizică dorită prin intermediul exercițiilor. 

Poți să faci asta online, prin intermediul aplicațiilor precum Zoom sau Skype, reușind să ajungi la castiguri foarte mari fără să investești într-un spațiu. 

Ce îți rămâne de făcut acum este să o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine. Indiferent pe care o vei alege, vei avea rezultate atâta timp cât ai răbdare și te pui serios pe muncă. 

Nu uita că există un model de afacere care îți poate aduce un venit suplimentar fără să te chinui cu  o afacere complicată și cu o investiție financiară inițial. O poți începe oricând și tot ce ai de făcut este de descarci acest ghid și să vezi exact care sunt primii pași înspre afacerea ta online de acasă. 

Introdu adresa de E-mail, primești Ghidul Gratuit și învață cum să vinzi cărți cu sau fără conținut la nivel global, fără stocuri, fără să le scrii, fără logistică sau tipografie și fără investiție financiară inițială!

Autorii Articolului

Razvan Aleman & Claudiu Nistor
Fondatori ai comunității GoPublish

Descoperă cum să vinzi cărți cu sau fără conținut, global, fără să le scrii, și fără să ai nevoie de buget de stocuri, logistică sau de tipografie